Κυριάκος Σεμερτζίδης: “Η ψήφος των πολιτών είναι πολύτιμη. Είναι εμπιστοσύνη”

Social & Local Πολιτική

Ο Κυριάκος Σεμερτζίδης είναι ένας νέος άνθρωπος, πετυχημένος επιχειρηματίας, που αποφάσισε να πει το ναι στον Γιάννη Ντούμο και να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δήμος Πρότυπο”. Όπως είπε ο ίδιος, σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, “γνωρίζω, λοιπόν, τις ανάγκες των δημοτών και του Δήμου μας από πρώτο χέρι. Ξέρω που υστερεί ο Δήμος μας, αλλά ξέρω και τις μεγάλες δυνατότητες των συνδημοτών μου”.

Η συνέντευξη

Είστε ένας νέος άνθρωπος, επιχειρηματίας, με δυο πετυχημένες επιχειρήσεις στην Κατερίνη. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με την πολιτική, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Γιάννη Ντούμο;

 Έχω ζήσει την Κατερίνη και την Πιερία ως μαθητής, ως εργαζόμενος και εδώ και χρόνια ως επιχειρηματίας. Στη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια έρχομαι σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους. Ανθρώπους καθημερινούς, εργάτες, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανέργους, εκπαιδευτικούς, αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Έχω μάθει μέσα από τη δουλειά μου στον τομέα της τεχνολογίας να αναγνωρίζω τα προβλήματα και να δίνω άμεσα τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις στους ανθρώπους που εξυπηρετώ, στους ανθρώπους που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Μου αρέσει να επικοινωνώ, να συζητώ και να κάνω υγιή διάλογο με κάθε άνθρωπο χωρίς αποκλεισμούς. Γνωρίζω, λοιπόν, τις ανάγκες των δημοτών και του Δήμου μας από πρώτο χέρι. Ξέρω που υστερεί ο Δήμος μας, αλλά ξέρω και τις μεγάλες δυνατότητες των συνδημοτών μου.

Πάντα με ενδιέφερε το τι συμβαίνει στην πόλη και τα χωριά μας και σε κάθε περίπτωση που έβλεπα ένα πρόβλημα με ενδιέφερε να μπορώ να βοηθήσω στη λύση του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα να δεχθώ την τιμητική πρόταση του κυρίου Γιάννη Ντούμου και να γίνω μέλος της μεγάλης προσπάθειας του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ». Μιας ομάδας με συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για το Δήμο Κατερίνης. Τα λεγόμενα καθώς και η μέχρι τώρα πορεία του κυρίου Ντούμου με κάνουν να πιστεύω ότι είναι σε θέση να αποτελέσει το δήμαρχο που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη ο Δήμος Κατερίνης. Για να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα και να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη και πρόοδο σε όλο το Δήμο μας, από την πόλη μέχρι και τους πιο μικρούς οικισμούς και από τα Πιέρια Όρη μέχρι το παραλιακό μας μέτωπο.

 Ποιο τομέα θα θέλατε να υπηρετήσετε εάν σας τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους και γιατί;

 Από μικρός έχω μάθει να δουλεύω και να φέρνω εις πέρας οτιδήποτε μου ανατίθεται. Εάν οι συνδημότες και οι συνδημότισσές μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους με έναν από τους σταυρούς τους στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, αυτό για εμένα θα αποτελέσει ένα συμβόλαιο. Θα τιμήσω αυτό το συμβόλαιο από οποιαδήποτε ενδεχόμενη θέση. Φυσικά, υπάρχουν οι τομείς τους οποίους γνωρίζω εις βάθος και ενδεχομένως να ήμουν ακόμη πιο χρήσιμος σε αυτούς.

Η μία επιχείρησή μου είναι στον τομέα των νέων τεχνολογιών και η άλλη στον τομέα της εστίασης. Αυτό με κάνει να θέλω να δω ένα Δήμο Κατερίνης με καλύτερες υποδομές, με περισσότερη καθαριότητα, με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαλείων που δίνει η τεχνολογία για απλοποίηση των διαδικασιών και περεταίρω μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών συνολικά. Θέλω, έτσι, να αξιοποιήσω τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου για το όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μου.

 Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες;

Αυτό που θέλω να θυμούνται οι πολίτες είναι ότι η ψήφος τους είναι πολύτιμη. Η ψήφος τους είναι εμπιστοσύνη. Ο κάθε ένας και η κάθε μία έχει τα δικά του και τα δικά της κριτήρια επιλογής οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει μάθημα στους συνδημότες μου. Το μόνο που θέλω να εκφράσω είναι μια γνώμη ως πολίτης. Έχω τη γνώμη, λοιπόν, ότι στις δημοτικές εκλογές είναι καλό να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που από τη συνολική τους πορεία έχουν αποδείξει την εργατικότητα και την αξιοπιστία τους. Γιατί στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι άνθρωποι που επιλέγουμε, έχουν ως αποστολή να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους και να δουλέψουν συστηματικά για να φτιάξουν έναν καλύτερο και πιο φιλικό Δήμο προς όλους. Μόνο μαζί, μόνο με ειλικρίνεια και μόνο με συστηματική δουλειά μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό