Στέργιος Μπουσνάκης: Όλα για ένα παιδικό χαμόγελο-ΔΗΚΕΔΗΚ Απρίλιος 2021-Ιούνιος 2022

Κοινωνία Πολιτική

Στη ΔΗΚΕΔΗΚ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης), στη διάρκεια της 15μηνης προεδρίας μου συντηρήσαμε και ανακαινίσαμε ουσιαστικά τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των παιδιών μας. Στα Ευαγγελικά, στο Βατάν, στην Αριστοτέλους, στην Περίσταση. Προσφέραμε ένα κατάλληλο περιβάλλον εφαρμόζοντας σύγχρονους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, προσλάβαμε απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Σταθήκαμε εμπράκτως δίπλα στα νήπια και στα βρέφη των Σταθμών μας και στις ευπαθείς ομάδες των δομών μας (παιδιά και άτομα με αναπηρίες, Ρομά και άτομα τρίτης ηλικίας)

Προσπαθήσαμε με ενημερωτικές ημερίδες και καμπάνια ευαισθητοποίησης να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις και με εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και βιβλιοπαρουσίαση να δώσουμε χαρά στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Με δράσεις εξωστρέφειας στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Σιδηροδρομικού Σταθμού στοχεύσαμε να ενδυναμωθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και ενισχύσαμε την καθημερινή δημιουργική απασχόληση τους με εξοπλισμό, ώστε το φορτίο της μοναξιάς να είναι πιο ελαφρύ.

Συγκεντρωτικά, βελτιώσαμε τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με άμεσο αντίκτυπο στις ωφελούμενες οικογένειες των δομών μας, που τονίζω ότι αξίζουν την υποστήριξη του Δήμου.

Εκτιμώ ότι είδαν τη διαφορά, αξιολόγησαν την προσπάθεια και είναι σε θέση να εκτιμήσουν αποτέλεσμα και συμπεριφορές.

Με την ευκαιρία επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά, για άλλη μια φορά, όλο το προσωπικό, για την καθημερινή προσπάθεια και την ευγένεια του, όλους του γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά και τους γονείς τους και τα μέλη του ΔΣ για την αποτελεσματική συνεργασία μας. Επίσης ευχαριστώ το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο για την ευαισθησία, την υποστήριξη και τη συμβολή του στη δημιουργία προοπτικής και αισιοδοξίας για το μέλλον της ΔΗΚΕΔΗΚ.

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σημειώσω κάτι. Ήταν μια ανεκτίμητης αξίας εμπειρία. Για τα χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα και για την ευχή της γιαγιάς, που απλώνει το χέρι να σε αγγίξει και το βλέμμα της αγγίζει την ψυχή.