Πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου: «Μιλάει» το έργο μας! Ηχηρό το μήνυμα νίκης σε Σβορώνο και Κορινό

Πολιτική

Δυο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις με παλμό οργανώθηκαν το Σάββατο σε Σβορώνο και Κορινό για τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο.

Στο Σβορώνο έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τον κόσμο που  είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το χώρο της ομιλίας με τον Δήμαρχο να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα και κόρνες.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Σβορώνου τονίζοντας πως νιώθει συγκινημένος από την αγάπη και τη στήριξή τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία της τετραετίας που πέρασε για την περιοχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων και στην υπεραξία που θα δώσει σε όλο το δήμο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Σβορώνου και της Ανδρομάχης η πολεοδόμησή τους.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

Ενθουσιώδης και με παλμό αλλά και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή των κατοίκων η ομιλία του Κώστα Κουκοδήμου στον Κορινό.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης μίλησε για το μεγάλο έργο που υλοποίησε η διοίκηση στα πρώτα τέσσερα χρόνια. «Δεκαετίες ζητούσατε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.  Ένα δίκτυο πεπαλαιωμένο με αμίαντο. Αυτή η διοίκηση λοιπόν πέτυχε και τη χρηματοδότηση 1,8 εκ. ευρώ και την υλοποίηση του έργου που ήδη ξεκίνησε.  Ήταν δέσμευσή μας και το κάναμε.

Δεύτερο μεγάλο θέμα για τον Κορινό. Η Ολυμπιάδα. Την οποία οφείλω να θυμίσω την κληρονομήσαμε και δεν τη δημιουργήσαμε. Και τι άλλο κληρονομήσαμε;   Άδεια ταμεία.  Τα 6 εκ. ευρώ που είχαν τα ταμεία της Ολυμπιάδας το 2011 είχαν εξαφανιστεί και επιπλέον ήταν χρεωμένη 1 εκ. ευρώ. Επίσης, δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του κτηματολογίου την οποία και ολοκληρώσαμε με τη συνδρομή των υπηρεσιών του δήμου. Ξέρω επίσης πολύ καλά τι κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.  Συστήσαμε  νέα προσωρινή διοίκηση στο Δ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ των οικοπέδων ύψους 700.000 ευρώ την ποια και πετύχαμε,  ενώ είναι σε εξέλιξη η διεκδίκηση πόρων και περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιάδας. Επιπλέον ο Δήμος εντάσσει την παραλιακή ζώνη Κορινού στο Τοπικό Χωροταξικό Σχέδιο. Καταθέσαμε όλες τις απαραίτητες μελέτες για το νέο Προεδρικό Διάταγμα Ζωνών Προστασίας στον οικισμό της Ολυμπιάδας και είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου το οποίο ολοκληρώνεται εντός του έτους».

Έγιναν και άλλα, σημαντικά μικρά και μεγάλα στον Κορινό που κάποιοι επιχειρούν να απαξιώσουν αλλά δεν είναι εύκολο. Γιατί είναι μπροστά στα μάτια σας, γιατί το έργο μας «μιλάει». Έργα και παρεμβάσεις όπως το μνημείο, όπως η διαμόρφωση του παλιού σχολείου, όπως οι ασφαλτοστρώσεις και ο φωτισμός στην παραλιακή ζώνη, όπως ο καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου, όπως το γυμναστήριο και πολλά άλλα».