Μεγάλη λαϊκή υποδοχή στον Γιάννη Ντούμο σε Σβορώνο και Κούκκο

Πολιτική

Γιάννης Ντούμος: Σκάνδαλο, η προκαταβολή 2 εκ. ευρώ για λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας! Ελπίζω να μην προωθήσει την υπόθεση αυτή ο Δήμαρχος…

Με επευφημίες, αγκαλιές και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Σβορώνου τον Γιάννη Ντούμο, το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα, σύσσωμος ο Κούκκος είχε καλωσορίσει τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, βλέποντας στο πρόσωπό του τη μεγάλη αλλά και τελευταία τους ελπίδα για να μη σβήσει το χωριό τους που βρίσκεται πλέον σε πληθυσμιακή μείωση… Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι νέοι άνθρωποι του χωριού δεν βλέπουν καμία πλέον προοπτική εκεί, γι’ αυτό και φεύγουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη είτε στην Κατερίνη, είτε σε μια μεγάλη πόλη της Χώρας, είτε ακόμη και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Ντούμος δεσμεύτηκε στους κατοίκους του Κούκκου να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χωριό τους, να γίνουν έργα και δράσεις που θα δώσουν μια άλλη εικόνα αλλά και μια άλλη πνοή στην περιοχή. Επίσης, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι κατεβαίνοντας στον αυτοδιοικητικό στίβο και διεκδικώντας τη θέση του Δημάρχου Κατερίνης, είναι διατεθειμένος να μη μείνει στα λόγια αλλά να προχωρήσει σε έργα.

Στην πολυπληθή εκδήλωση του Σβορώνου, ο Γιάννης Ντούμος αναφέρθηκε σε έργα που είναι μεγάλη ανάγκη να γίνουν στην περιοχή. Στη συνέχεια όμως, κατήγγειλε ως σκάνδαλο την πρόθεση του Δημάρχου Κατερίνης να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή, και μάλιστα 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, σε μια ξένη εταιρία η οποία προτίθεται να προμηθεύσει τον Δήμο Κατερίνης με πανάκριβους λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας (που καταργούνται) αντί με φθηνότερους αλλά σύγχρονους λαμπτήρες Led.

Ο Γιάννης Ντούμος εξέφρασε την ελπίδα να μην προωθήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος Κατερίνης μια τέτοια ενέργεια, αφήνοντας ως προειδοποίηση να εννοηθεί ότι η όλη υπόθεση αναμένεται να έχει πολύ σοβαρές νομικές συνέπειες (ήδη έχει υποβληθεί μήνυση από τον πρ. Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Κοκαβίδη).

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στις δύο ομιλίες του ο Γιάννης Ντούμος δεν θέλησε να επικεντρώσει τον λόγο του μόνο στο εν λόγω σκάνδαλο αλλά αναφέρθηκε κυρίως στο τι θα πράξει την επόμενη των εκλογών με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη πόλης και χωριών, ώστε να αλλάξει σελίδα ολόκληρος ο Δήμος Κατερίνης. Και κλείνοντας τις ομιλίες του ο Υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους δημότες να παρευρεθούν στην κεντρική ομιλία του που θα γίνει στην Κατερίνη, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, εκεί που οι πολίτες του Δήμου αναμένεται να διατρανώσουν τη θέλησή τους για τη μεγάλη αλλαγή που θα φέρει η ψήφος τους στον Γιάννη Ντούμο και στους συνεργάτες του Υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους.