H τουριστική προβολή της Πιερίας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στο επίκεντρο της δράσης του ΠΟΤΑΠ με τίτλο «#My_Olympus_Riviera»

Τουρισμός

Από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) διοργάνωσε τη δράση «#My_Olympus_Riviera» σε συνεργασία με την φωτογραφική κοινότητα  «Greek Instagramers Events» με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών ομορφιών που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων, φωτογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με την υποστήριξη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας.

Τα μέλη της αποστολής καλωσόρισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής,  οι οποίοι αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και τις δυνατότητες που παρέχει στους επισκέπτες της, καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι προσκεκλημένοι, με τη συνοδεία των μελών του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Στέλιου Ούζα και Βασίλη Δήμου, βίωσαν ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες συνδυάζοντας τη θάλασσα, τον ήλιο και το βουνό. Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Πιερίας και να διαπιστώσουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της περιοχής για τόπο κατοικίας των θεών του Ολύμπου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις στα τουριστικά θέρετρα της Πιερίας, όπως η Παραλία, η Ολυμπιακή Ακτή, ο Μακρύγιαλος, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, κ.ά., σε θρησκευτικά μνημεία όπως η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, το Προσκύνημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά, κ.ά., σε χώρους  ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας όπως το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, η αρχαία Πύδνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, και παραδοσιακούς οικισμούς, το Ελατοχώρι,  το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, οινοποιείο και αμπελώνες στην περιοχή του Κίτρους, τις εγκαταστάσεις  και τον υγροβιότοπο των Αλυκών, κ.ά.

Σταθερή επιδίωξη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)   είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων  εποχών, η ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο αλλά και στα Πιερία Όρη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΤΑΠ στα ξενοδοχεία «Dafni+», «Αegean Blue» και «Gia Banaki» στην Λεπτοκαρυά για την φιλοξενία των συμμετεχόντων, στο ξενοδοχείο «Mediterannean Village» στην Παραλία Κατερίνης,  στο ξενοδοχείο «Poseidon Palace» στην Λεπτοκαρυά  και στο εστιατόριο «MANDALA Seaside Luxury» για τη προσφορά των γευμάτων και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας  για την κάλυψη των μεταφορών.

Η αποστολή των «Greek Instagramers Events» αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου με τους φιλοξενούμενους φωτογράφους, bloggers και δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.