Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ και επίκεντρο τον τουρισμό

Τουρισμός

Συνάντηση  πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) κ. Γιώργο Καραλή  και τον Διευθυντή Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μίλτο Νικολάου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Στέλιος Ούζας και Βασίλειος Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, και του Π.Ο.Τ.Α.Π. σε θέματα τουρισμού καθώς και οι δράσεις του Π.Ο.Τ.Α.Π. για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον  στρατηγικό σχεδιασμό όσο αφορά την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία των επισκεπτών καθώς και για την τουριστική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΠΟΤΑΠ στο πλαίσιο και της γενικότερης στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα δρομολογήθηκε η  παρουσίαση του ψηφιακού πολιτιστικού καλενταριού σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του νομού, η διοργάνωση ενός ταξιδιού ανάδειξης της περιοχής της Πιερίας σε συνεργασία με την ομάδα των «Greek Instagramers Events»  και  η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και στη Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον αυτό το διάστημα συνεχίζεται η διαφημιστική προβολή της Πιερίας  σε περιφερειακά  ΜΜΕ,  η οποία χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες, «καλοκαίρι στην Πιερία», «Όλυμπος» και «χειμερινοί προορισμοί της Πιερίας». Μια καμπάνια στοχευμένη σε  ομάδες, πολυεπίπεδη, και απόλυτα εναρμονισμένη με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.

Με αφορμή τον σχεδιασμό των παραπάνω δράσεων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου  δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου. Βασική μας επιδίωξη από την αρχή είναι να γίνει η Πιερία ένας 12μηνος προορισμός. Η επιμήκυνση αυτή θα έρθει ως αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Γι’ αυτό μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) συνεργαζόμαστε με τους τρεις Δήμους και όλους τους αρμόδιους τουριστικούς φορείς. Βασικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και η προβολή των ιδιαιτεροτήτων και ομορφιών της Πιερίας».

Στη συνέχεια, ο  Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, αφού ευχαρίστησε την κα Σοφία Μαυρίδου  για την πολύτιμη στήριξή της στον Οργανισμό, ανέφερε: «Ο ΠΟΤΑΠ διαδραματίζει ήδη καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη και προώθηση του Πιερικού προϊόντος, την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό δράσεων τουριστικού περιεχομένου. Με ομαδική εργασία και συντονισμένη προσπάθεια θέτοντας ως αφετηρία το 2024 είμαστε πεπεισμένοι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα αναδείξουμε την περιοχή μας ως κορυφαίο προορισμό 365 ημερών».