Στη συνεδρίαση του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου – Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Καραλής

Τουρισμός

Το μεσημέρι της Τετάρτης  12 Ιουλίου, στα γραφεία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με θέμα την εκλογή νέου Πρόεδρου.

Στην  συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ. Νίκος Λαλούμης και ο Οικονομικός Διαχειριστής του Οργανισμού κ. Στέλιος Ούζας ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, ο Συντονιστής του ΠΟΤΑΠ  κ. Βασίλειος Δήμου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού του ΠΟΤΑΠ κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου ως εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο κ. Γιάννης Γκατζής από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας κα Μαρία Τσιμήτρη.

Νέος πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ εξελέγη ομόφωνα ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου και μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γιώργος Καραλής.

Στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη η κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Μετά την εκλογή Προέδρου έλαβε χώρα διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου των μελών του Δ.Σ. και  καθορίστηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναπτύξει ο ΠΟΤΑΠ για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Προλογίζοντας την συνεδρίαση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη για την γόνιμη, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία που είχαν, τόνισε χαρακτηριστικά «Ο στόχος όλων μας  είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του ΠΟΤΑΠ αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Στη συνέχεια, ο νέος Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, αφού ευχαρίστησε την κα Σοφία Μαυρίδου  για την πολύτιμη στήριξή της στον Οργανισμό και τον κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη για την άριστη συνεργασία τους και το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του, ανέφερε: «Ο ΠΟΤΑΠ οφείλει άμεσα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του Πιερικού τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό δράσεων τουριστικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτό οι συνέργειες με την Π.Ε. Πιερίας, τους τρεις Δήμους του νομού, την Ιερά μας Μητρόπολη και όλους τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων μας».