Η εκπαιδευτική αθλητική δράση 3×3 Schools στην Κατερίνη – Μοναδικές στιγμές παιχνιδιού & άθλησης για 300 μαθητές – μαθήτριες

Αθλητικά

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή, η δράση «3×3 Schools» («3×3 στα Σχολεία»),  powered by ΔΕΗ, υλοποιήθηκε στις 26 – 27 Σεπτεμβρίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης (Αυτοτελές Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης), τον ΟΠΠΑΠ και την Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (Τμήμα Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ομάδα Φυσικής Αγωγής). Στη δράση, που φιλοξενήθηκε στο Β’ ΔΑΚ «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος», χαρίζοντας  μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και άθλησης, συμμετείχαν 300 μαθητές – μαθήτριες, από τα Δημοτικά σχολεία (ΣΤ’ τάξεων) και τα Γυμνάσια του Δήμου Κατερίνης.

Πρόκειται για μια βιωματική διαδικασία εκμάθησης και παιχνιδιού, που φέρει και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και παρουσιάζει στους μαθητές το Ολυμπιακό Άθλημα 3×3, μέσα από αθλητικές πρωτοβουλίες και δια σχολικές ημέρες άθλησης.

Συνολικά αγωνίστηκαν 70 ομάδες από 11 Δημοτικά σχολεία (4ο, 5ο, 8ο, 11ο, 15ο, 16ο, 17ο, Καλλιθέας, Σβορώνου, Μηλιάς, Εκπαιδευτήρια Πλάτων Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης,) και 8 Γυμνάσια (1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, Μηλιάς και Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Γυμνάσια Κατερίνης). Τις απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων έκαναν οι: Κουκοδήμος Κωνσταντίνος (Δήμαρχος Κατερίνης), Νταντάμης Ιωάννης (Πρόεδρος ΟΠΠΑΠ), Γραμματικόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού) Παπανικολάου Ανδρέας (Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας), Σερετίδου Ζωή (Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης), Μαχαιρίδου Μαρία (Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής).

«Με το βλέμμα στην επόμενη γενιά του μπάσκετ, απολαύσαμε στην Κατερίνη, ένα απόλυτα μπασκετικό διήμερο, με το αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα “3×3 στα σχολεία” από τη ΔΕΗ. Η όμορφη αυτή αθλητική γιορτή, γέμισε με χαρά παιδιά, αθλητές, προπονητές και φίλους του αθλήματος. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μας εμπιστεύτηκε και επέλεξε την Κατερίνη για τη διοργάνωση, το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, τον ΟΠΠΑΠ, την ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και όλους όσοι στήριξαν, δούλεψαν και συμμετείχαν» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ενώ ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης τονίζει: «Συγχαίρω όλους τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση. Ο αθλητισμός εμπνέει στα παιδιά υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Ο Δήμος μας αποδεικνύει ότι θέτει την Παιδεία και τον Αθλητισμό σε πρώτη προτεραιότητα».

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Χαρμπαλή Θωμά, Δοξάκη Γιώργο και Παπαδημητρίου Κωνσταντίνο. Τον Σύνδεσμο διαιτητών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τους Χατζημπαλίδη Γιώργο, Σιώκα Νικόλαο, Κορμέντα Ξενοφών και Καραλιάμπα Κοσμά. Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας την Ομάδα Φυσικής Αγωγής, τον Παπανικολάου Ανδρέα για τον συντονισμό και την ενημέρωση των σχολείων, τον Διευθυντή Μακρή Γιώργο και την Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Μαχαιρίδου Μαρία. Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, την Διευθύντρια Τριανταφυλλίδου Παρθένα. Τους τοπικούς Συλλόγους Καλαθοσφαίρισης Κατερίνης. Την Φώτη Άννα για την ιατρική κάλυψη και φροντίδα των συμμετεχόντων της διοργάνωσης.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους Διευθυντές των σχολείων που συνόδευσαν τους μαθητές και οργάνωσαν τις ομάδες συμμετοχής.