Χάλκινος Μεσογειονίκης στην πάλη ο Χρυσίδης των Ολυμπίων Κατερίνης

Αθλητικά

Με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας αγωνιστικε ο Μακεδόνας γίγαντας από την Κατερίνη Αχιλλέας Χρυσιδης στους Μεσογειακούς αγώνες παράκτιων αθλημάτων 2023 που έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης άρτια οργανωμένα από την Ολυμπιακή επιτροπή με την συμμετοχή 26 χώρων και   1.123 συμμετεχόντων σε 13 αθλήματα.

 Ο κορυφαίος αθλητής της Εθνικής ομάδας και των Ολυμπίων Κατερίνης υπερέβαλε εαυτό και κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο μέσα σε 25 ημέρες( μετα το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη ,το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες).

Έτσι ο Αχιλλέας μετά από τρεις συγκλονιστικές νίκες έναντι του Αλγερινού, Ιταλού και Γάλλου αντιπάλου του κατοχύρωσε το χάλκινο μετάλλιο .

 Η Εθνική μας ομάδα υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών  προπονητών της Παπακωνσταντίνου Κώστα και Μπατάλα Βασίλη  κατέκτησε τα 9 από τα 21 συνολικά μετάλλια των αγώνων θριαμβεύοντας έτσι και σε αυτούς τους μεσογειακούς αγώνες κατακτώντας την πρώτη θέση και στους  άνδρες αλλά  και στις γυναίκες όπως άλλωστε  και στους προηγούμενους δύο μεσογειακούς αγώνες συνεχίζοντας αυτήν την τιμητική παράδοση για την πατρίδα μας .