Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της εκπαιδευτικής – αθλητικής δράσης “3×3 Schools”

Αθλητικά

Λίγες μέρες μένουν για την εκπαιδευτική αθλητική δράση “3×3 Schools” που απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Β’ ΔΑΚ Κατερίνης «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. Έπειτα από μία σειρά αλλεπάλληλων συσκέψεων μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ, όλα είναι πλέον έτοιμα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ενημερώσεις των σχολικών μονάδων και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριών του Δήμου Κατερίνης.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά-μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, να φτιάξουν τη δική τους ομάδα με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους, να βγουν έξω από το σχολείο και να γνωρίσουν το Ολυμπιακό πλέον άθλημα 3×3 μέσα από μια βιωματική διαδικασία εκμάθησης και παιχνιδιού.

Ο Δήμος Κατερίνης αγκαλιάζει με μεγάλη χαρά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς η δράση “3×3 Schools” powered by ΔΕΗ είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων που θα συμμετάσχουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα της ΕΟΚ, μπλούζες και σαλιάρες της δράσης και ψηφιακό πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο θα διανεμηθεί εντός του σχολείου τους.