Εθιμοτυπικές επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Ντούμου στον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Πολιτική

Επισκέψεις γνωριμίας του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ της πόλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, συνοδευμένος από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Τόσο στο κατάστημα του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης – ΕΦΚΑ όσο και στο αντίστοιχο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης – ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ο Γιάννης Ντούμος και οι συνεργάτες του έγιναν εγκάρδια  δεκτοί από το προσωπικό των υπηρεσιών αλλά και από τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Σε συζήτηση με τη διευθύντρια του ασφαλιστικού φορέα της Κατερίνης, Βασιλική Μπάμπη, καθώς και με τους εργαζόμενους, γνωστοποιήθηκε το σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας του ΕΦΚΑ που αφορά στην έλλειψη προσωπικού, ενώ το απαρχαιωμένο και χρονοβόρο ψηφιακό σύστημα δυσκολεύει την εξυπηρέτηση του κοινού.   

Επίσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον διευθυντή της υπηρεσίας απασχόλησης, Άγγελο Τσίχλη, και με τους υπαλλήλους τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η περιορισμένη έκταση και στενότητα του χώρου των γραφείων σε συνδυασμό  με τον παράλληλο τεράστιο όγκο του αρχειακού υλικού, καθιστούν τη ΔΥΠΑ δυσλειτουργική.

Ο κ. Ντούμος άκουσε με προσοχή τα ζητήματα και παρά το γεγονός ότι οι δύο αυτές υπηρεσίες δεν ανήκουν στον Δήμο Κατερίνης, δήλωσε την υποστήριξη από την πλευρά του στα σοβαρά θέματα των φορέων, επισημαίνοντας: «Η κοινωνική ασφάλιση και η υποστήριξη στην απασχόληση είναι πρωτίστως υποχρεώσεις του κράτους. Όπως επίσης και τα θέματα  της εργασιακής λειτουργίας των δύο αυτών φορέων πρέπει να επιλυθούν άμεσα, γιατί η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας είναι υποχρέωση της πολιτείας. Να υπολογίζουν οι εργαζόμενοι ότι είμαστε δίπλα τους».

Ο κ. Ντούμος ευχαρίστησε για την υποδοχή και την έκφραση συμπάθειας και ευχών από το υπαλληλικό προσωπικό και από τους  παρόντες πολίτες προς τον ίδιο καθώς και προς τους υποψηφίους του συνδυασμού, δηλώνοντας ότι θα τιμήσει και θα σεβαστεί την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.