Συνάντηση Γιάννη Ντούμου με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Πιερίας και συζήτηση για λειτουργικά θέματα των υπεραστικών λεωφορείων

Επαγγελματίες Πολιτική

Με εγκαρδιότητα υποδέχτηκαν, η διοίκηση και οι λεωφορειούχοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, Γιάννη Ντούμο κατά την επίσκεψή του στην έδρα του οργανισμού των υπεραστικών συγκοινωνιών, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Με τον κ. Ντούμο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και αντάλλαξαν απόψεις με σκοπό την επίλυση των όποιων προβλημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΤΕΛ και την ακόμα καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Μετά το καλωσόρισμα, στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, Μόσχος-Ηλίας Λεοντιάδης, τόνισε ότι η εταιρεία είναι μια υγιής επιχείρηση, ενδιαφέρεται διαρκώς για τη σταθερότητα στον κύκλο εργασιών της και, παρά την άνοδο των καυσίμων, διατηρεί τις ίδιες και χαμηλές τιμές εισιτηρίων. Δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην καθόλα ασφαλή μεταφορά κοινού και μαθητών και με νέα δρομολόγια προσπαθεί να εξυπηρετεί τους επιβάτες, ιδίως μετά τα προβλήματα στα τρένα από την τραγωδία των Τεμπών και τις πλημμύρες.

Ανέφερε στη συνέχεια αλλά και ζήτησε από τον Γιάννη Ντούμο τη συμβολή του στην επίλυση δύο βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας, όπως είναι η μελλοντική χρησιμοποίηση του μέχρι τώρα διπλανού πάρκινγκ που πιθανά θα περιοριστεί μετά τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής, καθώς και η αναγκαιότητα παρεμβάσεων λόγω χωματουργικών καθιζήσεων μεταξύ του χώρου των πρατηρίων καυσίμων με του γειτονικού οικοπέδου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος αφού δήλωσε ότι γνωρίζει καλά τα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση από επισταμένη προσωπική εξέταση και έρευνα, δήλωσε: «Από κοινού θα προχωρήσουμε τόσο στην επίλυση του παρακείμενου χώρου στάθμευσης όσο και του ζητήματος της υψομετρικής διαφοράς στο πρατήριο. Θεωρώ δίκαιο το αίτημά σας για επαναπροσδιορισμό στην κίνηση των λεωφορείων και από σειρά κεντρικών δρόμων της Κατερίνης. Θα μελετήσουμε τις  αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν εσάς, τα λοιπά επιβατικά οχήματα και βέβαια θα διευκολύνουν τους πολίτες.

Επίσης είναι ανάγκη να συμβάλλουμε ώστε να γίνει κατανοητό από τους συμπολίτες μας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και σε πολλές άλλες χώρες, ότι πρέπει να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εντός και εκτός πόλης και όχι, με το παραμικρό, να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Αναμφίβολα, θα βοηθήσουμε έτσι και την προσωπική μας οικονομία αλλά και θα συνεισφέρουμε και  στην ορθότερη  διέλευση οχημάτων και πεζών  στους δρόμους της πόλης.

Φιλοσοφία μας είναι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά για να ακούμε, να βλέπουμε και να βελτιωνόμαστε. Όντως είστε μια υγιής επιχείρηση και αυτό μας ικανοποιεί. Σας ευχαριστώ για τις ευχές, την υποδοχή και ενημέρωση. Θα είμαι διαρκώς δίπλα σας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ντούμος.

Στη συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο ήταν παρόντα τα διοικητικά στελέχη του ΚΤΕΛ, Γαβριήλ Σαϊδές (αντιπρόεδρος) και τα μέλη, Νικόλαος Μπουλούμης, Κωνσταντίνος Χαλιανδρός, Χαράλαμπος Τσεχερίδης, καθώς και λεωφορειούχοι.