Η μουσικοχορευτική εκδήλωση “Από την Ήπειρο στη Θράκη, ένα τραγούδι δρόμος”, της Εφορείας χορευτικού της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Πολιτισμός

Με ιδιαίτερο μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, η μουσικοχορευτική εκδήλωση “Από την Ήπειρο στη Θράκη, ένα τραγούδι δρόμος”, της Εφορείας χορευτικού της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου, στα πλαίσια των “Εαρινών Ημερών Μουσών 2023” του συλλόγου μας,αλλά αναβλήθηκε λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτές κάθε ηλικίας, που με κέφι και ζωντάνια, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους έλαμψαν, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους αλλά και τις κινητικές τους δεξιότητες.Παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από την Ήπειρο και τη Θράκη, αναδεικνύοντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έκλεισε την πρώτη χορευτική χρονιά της επανεκκίνησης της Εφορείας του χορευτικού της Ε.Π.Μ., θέτοντας τις βάσεις για μια ακόμη πιο δημιουργική χρονιά για το 2023- 2024.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ.Κώστας Κωνσταντινίδης.

Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, τους χορευτές,τους μουσικούς,τα μέλη της Εφορείας χορευτικού και ιδιαίτερα το δάσκαλο!

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους με την παρουσία σας και την αγάπη σας στηρίζετε αυτές τις εκδηλώσεις, τις εκδηλώσεις που υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό!

Το Δ.Σ της Εστίας Πιερίδων Μουσών