Βραβεία 4ετίας «ΟΤΑ AWARDS 2023» στο Δήμο Κατερίνης –Δήμος διακρίσεων  στον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό

Κοινωνία Πολιτική

Τα «Αικατερίνεια» στην ενότητα πολιτισμός και το «Τρέχω για την Κατερίνη» στην ενότητα αθλητισμός απέσπασαν βραβείο 4ετίας.

Σε μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο ο Δήμος Κατερίνης αναδείχθηκε ένας από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, αφού δύο από τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του στον τομέα του μαζικού αθλητισμού και στον πολιτισμό, απέσπασαν αντίστοιχα βραβεία στο διαγωνισμό ΟΤΑ AWARDS 2023

Τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» στον πολιτισμό και το «Τρέχω για την Κατερίνη» στον μαζικό αθλητισμό, που υλοποίησαν το τμήμα Επικοινωνίας/ Τύπου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, διακρίθηκαν ανάμεσα σε περισσότερες από 120 δράσεις και εκδηλώσεις δήμων και Περιφερειών της χώρας μας και προστέθηκαν στα προηγούμενα επτά που κατάφερε να αποσπάσει την τελευταία 4ετία ο Δήμος Κατερίνης για έργα και δράσεις του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με το Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, να παραλαμβάνει τα βραβεία –παρόντος και του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Γιάννη Νταντάμη-  από την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλειος Σπανάκης, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

Τα «Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023», είναι τα μοναδικά βραβεία που απευθύνονται αποκλειστικά στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

«Πρόκειται για δύο ακόμη πολύ σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες δείχνουν τη συνεχή προσπάθεια να αναδειχθεί ο Δήμος μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Δήμος Κατερίνης, έχοντας εμπιστοσύνη στη δουλειά των στελεχών του και στην ποιότητα των δράσεών του, τολμά να αναμετρηθεί με θεωρητικά μεγαλύτερους δήμους ή και Περιφέρειες και να διακριθεί. Οι εννιά διακρίσεις που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια δείχνουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και κυρίως που πράττουμε, ώστε ο Δήμος να είναι εξωστρεφής κάνοντας πρωταθλητισμό σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Η καθημερινή μας προσπάθεια, σε όλους τους τομείς επιβραβεύεται και αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε πετυχαίνοντας και άλλες διακρίσεις. Πρόκειται για ομαδική προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωσή τους. Δεν ξεχνούμε –και τις ευχαριστώ- ότι τα “Αικατερίνεια” οραματίστηκε και υλοποίησε για πρώτη φορά η Άννα Αθανασάκη, ενώ μερίδιο στην επιτυχία, έχει η και η αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Μυράντα Παπά.

Το “Τρέχω για την Κατερίνη” διακρίθηκε επάξια. Πίσω από την άρτια διοργάνωση κρύβεται πολύ δουλειά και συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, τους εθελοντές, πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη και τους δημότες.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω –και αφορά και τους δύο βραβευθέντες θεσμούς- στους εξαιρετικούς συνεργάτες του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ, τον δημοσιογράφο Νικηφόρο Γκόλτσιο, τον Γιώργο Μίχο και την Γιώτα Πάντζαλη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης Γιάννης Νταντάμης.

Κριτική επιτροπή προσωπικοτήτων

Τα «Αικατερίνεια» διακρίθηκαν στην κατηγορία «Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» αποσπώντας το 3ο βραβείο. Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Πειραιά.

Το «Τρέχω για την Κατερίνη» απέσπασε βραβείο στην κατηγορία «Σχεδιασμός & υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού/αθλητικές διοργανώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες στους τομείς που διαγωνίστηκε ο Δήμος Κατερίνης, απαρτίζεται από προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, της τέχνης και του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν η Αλεξάνδρα Ρογκάκου Αναπληρώτρια Διοικήτρια Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και μέλη οι:

-Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου (Δ/ντής  Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Πανεπιστημίου Αιγαίου)

-Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος ΕΟΤ)

-Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού)

Σοφία Σουρτζή (Founder & CEO , Paturn Communication & Consulting)

-Άγγελος Αντωνόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών)

Ξενοφών Πετρόπουλος (Country Director, Horwath HTL Greece)

-Δάφνη Μιχαλοπούλου (Οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα τουρισμού/ Μέλος ΔΣ ΕΟΤ)

-Γεώργιος Διδασκάλου (Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού)

-Κατερίνα Γρέγου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, (ΕΜΣΤ)

-Σοφία Λαζαρίδου (Γενική Διευθύντρια Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού)

-Μπέττυ Καζακοπούλου (Πρόεδρος OGILVY PR & Μέλος ΔΣ BOLD OGILVY)

-Μαρία Γάτσου (Γενική Διευθύντρια, ΣΕΤΕ)

-Δρ. Γιωργος Πιπερόπουλος (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας, Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ του Βρετανικού Πανεπιστημίου DURHAM)

-Άρης Σουλούνιας (Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος &  CEO της εταιρείας ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕ)