Η επίσκεψη του Γιάννη Ντούμου στις Σχολικές Διευθύνσεις: «Δεδομένη η στήριξη μας στους εκπαιδευτικούς φορείς»

Πολιτική

Τις Διευθύνσεις των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας επισκέφθηκε, όπου και ενημερώθηκε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, ώστε να έχει μια πληρέστερη εικόνα των θεμάτων της παιδείας.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Ντούμος είχε συνάντηση  συνεργασίας και ενημέρωσης με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νόπη Τριανταφυλλίδου και Δευτεροβάθμιας, Γεώργιο Μακρή, για τα ζητήματα των σχολικών μονάδων, καθότι ο Δήμος Κατερίνης έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων στους τομείς των κτιριακών συγκροτημάτων και όχι μόνο.

Από πλευράς των Διευθυντών επισημάνθηκαν τα πρώτης προτεραιότητας προβλήματα της εκπαίδευσης, όπως οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό,  το στεγαστικό με ιδιαίτερη έμφαση στο Μουσικό Σχολείο, η συστέγαση των Ειδικών Σχολείων και η υποστελέχωση της ειδικής αγωγής.

?

Μέσα σε κλίμα αμοιβαιότητας οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τα ζητήματα της μόρφωσης, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο κ. Ντούμος, ως γνώστης των θεμάτων της παιδείας, καθότι διετέλεσε στο παρελθόν και ο ίδιος εκπαιδευτικός, τοποθετήθηκε εμπεριστατωμένα στα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία του Δ.Κατερίνης, προτείνοντας σειρά αναγκαίων επιλογών και παρεμβάσεων.  

Παράλληλα, ο κ. Ντούμος ξεναγήθηκε και συνομίλησε με το προσωπικό των υπηρεσιών, δεχόμενος από όλους τις πιο εγκάρδιες ευχές για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σε δήλωσή του τόνισε: «Στόχος μας είναι ένα φιλόδοξο, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Οφείλουμε, και θα το πράξουμε, να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου με όποιες παροχές απαιτούνται στα σχολεία μας, κοντά και δίπλα στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Η παραγωγική και εύρυθμη λειτουργία των μονάδων της παιδείας αντικατοπτρίζουν την προοδευτική εξέλιξη και την ποιότητα  της κοινωνίας μας. Είναι δεδομένη η στήριξή μας και στις τρεις βαθμίδες που υφίστανται και λειτουργούν στον τόπο μας».