Το νικηφόρο πέρασμα του Γιάννη Ντούμου και από την Σεβαστή – «Τα τοπικά συμβούλια, το πρώτο κύτταρο της αυτοδιοίκησης»

Πολιτική

Η πορεία νίκης του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ επιβεβαιώθηκε και στην προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023, στην Κοινότητα  Σεβαστής της Δημοτικής Ενότητας Κορινού.

Οι πολίτες της Σεβαστής με ενθουσιασμό αλλά και με την πολυπληθή συμμετοχή και δυναμική παρουσία τους υποδέχτηκαν τον Γιάννη Ντούμο διατρανώνοντας την αποδοχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα της αποφασιστικότητας για νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

«Το λέω και θα το ξαναπώ, θα σεβαστούμε τα χρήματα των δημοτών όπως σεβόμαστε τους προσωπικούς μας κόπους. Γιατί η διοίκηση του Δήμου θέλει πρόγραμμα, στοχοθεσία και μετρήσιμα αποτελέσματα, στοιχεία που διέπουν τις δημοσιονομικές αρχές μας. Χρηστή οικονομική διαχείριση, υπευθυνότητα και λογοδοσία, διαφάνεια, ειλικρίνεια», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιάννης Ντούμος.

Στη συνέχεια, αφού τόνισε με έμφαση την κοινή διαπίστωση ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε ουσιαστικό στον Δήμο Κατερίνης, αναφέρθηκε στη θεσμική του δέσμευση για ισόρροπη ανάπτυξη πόλης και περιφέρειας, λέγοντας: «Τα τοπικά συμβούλια είναι το πρώτο κύτταρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποτελούν τους πρώτους δέκτες των προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες. Να τελειώνουμε με την αδικία των χωριών, τα οποία πλέον θα έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια μας για την αναγέννησή τους».

Σε καταγγελτικό σημείο της ομιλίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, ανέφερε: «Πληροφορούμαι ότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοί προσπαθούν, χρησιμοποιώντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, να σπιλώσουν το όνομά μου και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας.

Το τελευταίο διάστημα, που προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι χάνουν και μάλιστα πανηγυρικά, συνεχίζουν ακόμη πιο ενορχηστρωμένα.

Οι πρακτικές τους όμως είναι η παραδοχή της ήττας τους. Αφού δεν κατάφεραν να μας πείσουν ότι μπορούν να διοικήσουν, αφού απέτυχαν να δημιουργήσουν μια νέα πειστική πρόταση, αφού συνειδητοποιήσαν ότι ο κόσμος δεν τους θέλει άλλο, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ό,τι πιο κοντινό έχουν στη φύση τους· το ψέμα και τη λάσπη. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Όπως μπορεί ο καθένας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Φίλες και φίλοι, προτού σας αποχαιρετήσω, θέλω να σας καλέσω να στείλετε παντού το μήνυμα της νίκης, της αλλαγής, της αισιοδοξίας και την αλήθειας που εκπροσωπούμε. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, πρόσωπο με πρόσωπο. Πάμε να κερδίσουμε την ποιότητα της ζωής που μας αξίζει. Πάμε δυνατά. Σας ευχαριστώ