Γιάννης Ντούμος: «Μεγάλος στόχος μας, ο 12μηνος τουρισμός»!

Πολιτική Τουρισμός

Ανοιχτές πολυπληθείς συγκεντρώσεις Γιάννη Ντούμου σε Ολυμπιακή Ακτή και Νέο Κεραμίδι

Δυναμική υποδοχή στον Γιάννη Ντούμο επιφύλαξαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Ολυμπιακής Ακτής (Κατερινόσκαλας) στην ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, 14/9, στον παραλιακό πεζόδρομο. Εξίσου δυναμική υποδοχή είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και στο Νέο Κεραμίδι.

Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Ολυμπιακής Ακτής διέκοπταν συνεχώς την ομιλία του για να χειροκροτήσουν τις προτάσεις του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης που αφορούσαν μελετημένες τουριστικές υποδομές στην περιοχή αλλά και να εκδηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ο Γιάννης Ντούμος τους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους και δεσμεύτηκε ότι από την επόμενη των εκλογών θα συνεργαστεί με τουριστικούς φορείς προκειμένου όχι μόνο να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν αλλά και να προωθηθεί, σταδιακά, ένας μεγάλος στόχος· ο δωδεκάμηνος τουρισμός!

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος είναι ανάγκη, όπως είπε, να γίνουν πρωτίστως τα αυτονόητα, π.χ. να γίνουν βασικά έργα ώστε να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι με την πρώτη βροχή, να υπάρχει καθαριότητα και ευπρέπεια, να γίνει επανασχεδιασμός για ανάπλαση κάποιων χώρων κ.ά.

Στην άλλη ομιλία του, στο Ν.Κεραμίδι, ο Υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επειδή, όπως τόνισε, ο Δ.Κατερίνης έχει ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές της Χώρας. Έχει το προνόμιο συνύπαρξης θάλασσας και βουνών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών χώρων, απείρου κάλλους τοπίων και φυσικών διαδρομών κλπ., έχει όμως και ποτάμια που παραμένουν αναξιοποίητα, όπως π.χ. είναι ο Λεύκος ποταμός (Πέλεκας).

Υπογράμμισε ότι η ισόρροπη και ποιοτική ανάπτυξη μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στα Πιέρια Όρη και στον Όλυμπο σε σχέση με την πόλη της Κατερίνης καθώς και με περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, θα δώσει τη δυνατότητα αύξησης του τουριστικού ρεύματος καθώς και εισροής μεγαλύτερου πλούτου στην τοπική αγορά. Μια τέτοια ανάπτυξη όμως θα δώσει και νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο Γιάννης Ντούμος δεσμεύτηκε ότι την πενταετία 2024-2029 θα γίνουν και βασικά έργα στο Νέο Κεραμίδι για την εκπλήρωση αναγκών της περιοχής.