Ελένη Ντούφα, υπ. δημοτική σύμβουλος Δ. Κατερίνης “Εκκίνηση”: “Θέλω να κάνω μια ουσιαστική προσπάθεια για να βοηθήσω τον τόπο μου και θέλω να σας συστηθώ”

Πολιτική

Είμαι η Ελένη Ντούφα, μητέρα δυο παιδιών, του Γιάννη και της Χριστίνας. Κατάγομαι από την Ελασσόνα αλλά ζω στην Κατερίνη από 1987, όταν οι γονείς μου ήρθαν στην πόλη μας και ανοίξανε κατάστημα τυροκομικών ειδών στην Πλατεία Δημαρχείου το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα. Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ήταν μέσα από την οικογενειακή μας επιχείρηση. 

Το 1993 ο πατέρας μου δημιουργεί ένα νέο εργοστάσιο, μεγαλύτερο των δυνατοτήτων μας, αλλά και αρκετά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης και της εποχής μας. Δυστυχώς λίγο αργότερα φεύγει απ’ τη ζωή και καταλήγουμε τρείς γυναίκες, εγώ με την αδερφή μου και την μητέρα μου να πρέπει να διαχειριστούμε την όλη κατάσταση. Πολλές οι δυσκολίες, εμπόδια και προκαταλήψεις εκείνων των ετών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με μεθοδικότητα και ατελείωτες ώρες εργασίας καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα πάντα και να ορθοποδήσουμε ξανά τη δουλειά μας. 

Σήμερα έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξαγωγές και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε συνεχώς. 

Εκσυγχρονίσαμε και εξελίξαμε το πρώτο εργοστάσιο που ίδρυσε ο πατέρας μας, την ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ. 

Το 2006 ανοίγουμε και υποκατάστημα στην Αττική και ιδρύουμε την ΦΑΡΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για την ευρύτερη διανομή των προϊόντων μας και την διεύρυνση του πελατολογίου μας. 

Λίγα χρόνια αργότερα δραστηριοποιούμαστε και στα είδη σπιτιού. Ανοίγουμε το Classico Home έως το 2014 και ερχόμαστε σε συμφωνία με την εταιρία JUMBO δημιουργώντας το μεγαλύτερο κατάστημα μέχρι τότε ως επίσημοι συνεργάτες. 

Το 2017 αποφασίζουμε και δημιουργούμε το δικό μας BRAND NAME. Η επιχείρηση μας σήμερα ονομάζεται ‘’DO FUN DO’’ και διαθέτει 6 φυσικά καταστήματα και ένα ηλεκτρονικό με διαχείριση περίπου 50.000 κωδικών.

Για επτά χρόνια δραστηριοποιηθήκαμε και στην εστίαση δημιουργώντας καταστήματα στο κέντρο της πόλη όπως το FLORIAN, το CITY και το JACKSON PUB. 

Στο σύνολο, οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες απασχολούν 115 ανθρώπους. 

Διαγράφοντας λοιπόν μια μεγάλη πορεία στην αγορά, στην καθημερινότητα, στην παραγωγή, απέκτησα εμπειρία και τεχνογνωσία που σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ με ανθρώπους που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στον ίδιο τόπο. 

Στην κοινωνία των πολιτών, εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να έχουμε ενεργό ρόλο και άποψη. Στο πλαίσιο αυτό, είτε ως αιρετές είτε ως πολίτες, μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά. Εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στα κοινά και την πρόσβασή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 

Θέλω να δουλέψω με πάθος, όπως έχω αποδείξει και στην προσωπική μου διαδρομή. 

Θέλω να ενθαρρύνω τους πολίτες να συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη διαμόρφωση των κανόνων διαβίωσης στον δήμο μας και στην επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητά όλων μας. 

Θέλω να κάνω μια ουσιαστική προσπάθεια για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. 

Έχω μάθει να δουλεύω σκληρά κι αυτό θα κάνω και για τους δημότες της Κατερίνης.

Ελένη Ντούφα

Υπ. Δημοτική σύμβουλος Κατερίνης