Σοφοκλής Καλιακός: Ποιος είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Εκκίνηση” και τον Κώστα Κουκοδήμο

Μυστικά με την Έυη Πολιτική

Ο πολιτικός μηχανικός Σοφοκλής Καλιακός είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Εκκίνηση” και τον Κώστα Κουκοδήμο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων και 20 έτη επαγγελματική εμπειρία ως Μηχανικός, εκ των οποίων τα 5 έτη ως Ειδικός Συνεργάτης – Μηχανικός σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Κατερίνης) και δημόσιους φορείς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Είναι ο άνθρωπος πίσω από αρκετά έργα που σχεδιάστηκαν στο δήμο Κατερίνης, διετέλεσε πέντε χρόνια ειδικός συνεργάτης στο δήμο, και δημόσιους φορείς. Εργασιομανής, χαμηλών τόνων άνθρωπος, για πολλούς η υποψηφιότητα του ήταν η φυσική συνέχεια σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να προσφέρει, να προτείνει, να σχεδιάζει και να υλοποιεί.

Το βιογραφικό του Σοφοκλή Καλιακού

Είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, στο πλευρό του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκοδήμου και του συνδυασμού Εκκίνηση.

Πρώτο μέλημά μου είναι την αγάπη που νιώθω για τον τόπο μου να τη κάνω έργο για τον Δήμο μας. Τολμηρά όλοι μαζί να κάνουμε τον Δήμο μας να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Για αυτούς τους λόγους, ζητώ από όλες και όλους, όσοι με κρίνουν ικανό να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι 43 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά με καταγωγή από τα Φωτεινά του Δήμου Κατερίνης και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Κατερίνη εδώ και 20 χρόνια ως Πολιτικος Μηχανικος.

Είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και κατέχω δύο μεταπτυχιακά διπλώματα

  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης – Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση και
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης – Διαχείριση Τεχνικών Έργων

Είμαι:

 Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πιερικής Αναπτυξιακής

 Μέλος της Επιστημονικής Τεχνολογικής εκπαίδευσης Μηχανικών Πιερίας ΕΕΤΕΜ Πιερίας 

   Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)

Διετέλεσα:

Αντιπρόεδρος στην Ένωση Επιστημονικής Τεχνολογικής εκπαίδευσης Μηχανικών Πιερίας – ΕΕΤΕΜ

Μελέτες – Δημοσιεύσεις

  • Ειδίκευση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής σε Τοπικό Επίπεδο για τον  προσδιορισμό των δυνατοτήτων χρηματοδότησης μικρών Δήμων μέσω των διαρθρωτικών Ταμείων (2017)
  • «Design and Performance of a Zero-Energy Settlement in Greece», Δημοσίευση στοInternational Journal of Low-Carbon Technologies  (2015) Για τον Οικισμό «Ολυμπιάδα»
  • «Διερεύνηση των δυνατοτήτων κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης και εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου κατά την κατασκευή του έργου», Διπλωματική εργασία (2012)
  • «Επισκευές Ξηρού Σκυροδέματος», Πτυχιακή εργασία (2003)

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ζητώ τη στήριξή σας για έναν Δήμο ανοιχτό στις ανάγκες της νέας γενιάς και της τοπικής κοινωνίας.