Κώστας Κουκοδήμος: “Στην προσπάθειά μας να χτίσουμε μια κοινωνία καλύτερη, με περισσότερη ευαισθησία και συμμετοχή, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό”

Κοινωνία Πολιτική

Στην προσπάθειά μας να χτίσουμε μια κοινωνία καλύτερη, με περισσότερη ευαισθησία και συμμετοχή, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

*Εξασφαλίσαμε πρόσθετη χρηματοδότηση, για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, για την προμήθεια και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 3.200 συμπολίτες μας-ωφελούμενους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

*Στηρίξαμε έμπρακτα τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων, δηλώσαμε δυναμικά το παρόν στη διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

*Υλοποιήσαμε δικτυώσεις με 15 φορείς και μια δράση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

*Πραγματοποιήσαμε καμπάνια ευαισθητοποίησης των σχολείων με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των Ρομά, ενημερωτικές ημερίδες, εκδρομές, ποικίλες δράσεις στο αναγνωστήριο, εμβολιασμούς κατοίκων Ρομά του καταυλισμού με γνώμονα πάντα μια συμπεριληπτική κοινωνία.

*Μέσω του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ανταποκριθήκαμε στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, στα αιτήματα εξυπηρέτησης των δημοτών σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης, δίνοντας έμφαση στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

*Προωθούμε την ανάπτυξη καινοτόμων κοινωνικών δράσεων για την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνυπογράψαμε με την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία» Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, της υγείας και της προαγωγής υγείας.

#Συνεχίζουμε.

ΚΟΥΚΟ#ΔΗΜΟΣ