Συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με τον δήμαρχο της πόλης Bacia της Ρουμανίας

Κοινωνία

Αντιπροσωπεία της Κοινότητας  Bacia της Ρουμανίας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Επικεφαλής της αντιπροσωπειας ήταν ο Δήμαρχος της ρουμανικής Κοινότητας  κ. Florin Alba. Παρόντες ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνης Μαρία Τερζίδου και από την ρουμανική πόλη ο αντιδήμαρχος Kaluza Francisc, καθώς και οι σύμβουλοι Turculeț Costel, Rat Adrian, Ciungan Cristian και Bolfos Vasile.

Στο επίκεντρο της συνάντησης γνωριμίας η διευρεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο δήμων σε πολιτιστικό, επιχειρηματικό και αθλητικό τομέα.

«Επιδιώκουμε συνεργασίες με Δήμους της Ευρώπης και χώρες με τις οποίες παραδοσιακά έχουμε καλές σχέσεις. Στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται αρκετοί Κατερινιώτες επιχειρηματίες, ενώ πολλοί είναι και οι νέοι που επέλεξαν τα Πανεπιστήμιά της για τις σπουδές τους. Με τον δήμαρχο της Bacia κ. Florin Alba, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν τομείς όπως ο πολιτισμός ή και ο αθλητισμός, πάνω στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη των σχέσεών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Μπουλούμη Αναστασία, στενη μου συνεργάτιδα, για την οργάνωση αυτής της συνάντησης, η οποία μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες συνεργασίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.