15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης | Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης – Έτοιμο για να “υποδεχτεί” τη νέα χρονιά

Κοινωνία

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης είχε και έχει ως σήμερα μια σημαντική πορεία στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης, από το 1951-1952 που ιδρύθηκε από τον Διονύσιο Παπαδημητρίου (1915-1972) ως “Εκπαιδευτήρια Παπαδημητρίου” με πρωτοποριακό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, έως και σήμερα ως 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, με το 1017 προεδρικό διάταγμα του 1981 με το αριθμ. 252/14-9-81 ΦΕΚ (Τ.Α). (http://15dim-kater.pie.sch.gr/sample-page/)

Είναι ένα από τα πιο παλιά και σημαντικά κτήρια της Κατερίνης, σημείο αναφοράς για κάθε συμπολίτη μας που κυριαρχεί ακόμα επί της Σβορώνου.

Ο χρόνος δυστυχώς και η φθορά που αφήνει πίσω της η συνεχής χρήση, άφησαν τα σημάδια τους στο κτήριο που έχριζε επειγόντως αισθητικής και διορθωτικής παρέμβασης.

Για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές για την καινούργια σχολική χρονιά ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού. Εξωτερικά βαψίματα, κάγκελα, πόρτες, παράθυρα, προαύλιος χώρος, μπασκέτες, παγκάκια, κλιμακοστάσια, τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρων, υδραυλικά, ανακαίνιση γυμναστηρίου, βάψιμο 2 αιθουσών είναι μεταξύ αυτών που έχρηζαν επιδιόρθωση.

Και όλα αυτά χάρη στη μέριμνα και στην εξαιρετική διάθεση που επέδειξε η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με την καινούργια Διευθύντρια του Σχολείου, κα. Αργυροπούλου Σοφία.

Το σχολείο είναι χώρος όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Είναι ο χώρος που στιγματίζει θετικά ή αρνητικά πολλές φορές τις αναμνήσεις, είναι η πηγή της ενέργειας και της μάθησης, είναι ο πυρήνας των δραστηριοτήτων και της κοινωνικής σχολικής ζωής.

Με γνώμονα όλα αυτά, το σχολείο μας θα είναι σε θέση από φέτος να προσφέρει ένα πιο κομψό περιβάλλον εκπαίδευσης και να γίνει ο πυρήνας πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης και στη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης και στην πρόεδρο της, κα. Μακριδου Πιπίτσα καθώς και στα συνεργεία αποκατάστασης και εξωραϊσμού που με σεβασμό και επαγγελματισμό έφεραν το όμορφο αυτό αποτέλεσμα στο σχολείο μας.

(συνεργεία : Λ. Κων/νιδη – Ν. Νούλα – Γ. Συμεωνίδη)

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Σοφία Αργυροπούλου