Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης ο Φώντας Μπαραλιάκος

Πολιτική

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος για να ενημερωθεί για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου.  

Στην συνάντηση με τον Διοικητή κ.Π.Πατσιαλή και τα στελέχη της Π.Υ. Κατερίνης πληροφορήθηκε για τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του σώματος.

Επίσης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως  η ανάγκη στελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η απόκτηση δύο δασικών οχημάτων UMIMOG για την άμεση πρόσβαση στις δασικές περιοχές και η επιβολή κανόνων για τους επισκέπτες του Ολύμπου έτσι ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα που γίνονται στο βουνό των Θεών είτε από ελλιπή ενημέρωση είτε από άγνοια των αντικειμενικών δυσκολιών της ανάβασης από πλευράς των επισκεπτών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι άνδρες και οι γυναίκες της Π.Υ. Κατερίνης έθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις προς τον Βουλευτή ενώ του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επικείμενη αύξηση του μισθού των ενστόλων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Δεν παρέλειψαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία στη δεύτερη κοινοβουλευτική του θητεία και τον ευχαρίστησαν για την αμέριστη, διαχρονική του συμπαράσταση. 

Παράλληλα ο κ. Μπαραλιάκος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του πυροσβέστη που ανήκει στο δυναμικό της Πιερίας και τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση της φωτιάς στην Μαγνησία και του έστειλε μέσω των συναδέλφων του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τα συγχαρητήρια του για το υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Πιερίας τόνισε πως η χώρα μας διανύει ένα ακραία θερμό καλοκαίρι που ευνόησε την εκδήλωση καταστροφικών πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές. Η Πυροσβεστική λειτούργησε ως η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πύρινη λαίλαπα και τα στελέχη της Π. Υ Πιερίας έσπευσαν να συνδράμουν σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. 

«Θεώρησα χρέος μου να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου στα μέλη της Π.Υ. που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έναν αυξημένο όγκο περιστατικών κάθε χρόνο, από την προστασία των δασών του Ολύμπου και των Πιερίων, μέχρι τις διασωστικές παρεμβάσεις στον εθνικό οδικό άξονα και τις επαρχιακές οδούς αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων.

Είμαι σταθερά και διαχρονικά σε διαρκή επαφή με τα στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος ώστε να ενισχύω με όποιον τρόπο μπορώ τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνησή τους και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να το πράττω» σημείωσε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης.