Φωτίζεται ο Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως – Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ Π.Ε Πιερίας και Μητρόπολης

Κοινωνία

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το πρωί της Τρίτης 25 Ιουλίου.

          Εκεί την υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

          Τα οφέλη από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το τεχνικό της πρόγραμμα, είναι πολλαπλά με αντίκτυπο τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και ευρύτερα. 

          Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλης της Κατερίνης, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της θρησκευτικής κληρονομιάς της Πιερίας και παράλληλα αποτελεί βασικό πόλο έλξης επισκεπτών.

          Όποιος στέκεται απέναντι στην ιστορία με όρους αντικειμενικούς, οφείλει να αναγνωρίσει τον κορυφαίο ρόλο του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική-εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης, εδώ και 165 χρόνια από το 1858 που ιδρύθηκε η Ενορία.

                   Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Βαρνάβας Λεοντιάδης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη σημαντική και συνεχή στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε την πρόθεση τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και της Π.Ε. Πιερίας να βοηθούν το πολυσχιδές έργο της τοπικής  Εκκλησίας σε όλα τα επίπεδα. «Το έργο του φωτισμού θα συμβάλλει τόσο στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού θρησκευτικού μνημείου της Πιερίας όσο και στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής μας. Επιπλέον θα αποτελέσει μια άρτια ασπίδα ασφαλείας, μιας και στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό φυλάσσονται τα σημαντικότερα ιερά κειμήλια της τοπικής Εκκλησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σοφία Μαυρίδου.