Ασυνείδητοι βανδάλισαν μηχανισμούς Seatrac για τα ΑμεΑ στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης

Κοινωνία

Φαινόμενα βανδαλισμού και “δολιοφθοράς” από ασυνείδητους, παρατηρούνται στα Seatrac για τα ΑμεΑ, από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, οι πέντε μηχανισμοί των Seatrac έχουν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις ακτές της Κατερίνης, ενώ στο πρόσφατο συμβάν, οι επιτήδειοι «φρόντισαν» να τα επισκεφθούν σε ώρες που δεν υφίσταται ναυαγοσώστης ή επιτήρηση μελών της Εθελοντικής Ομάδας για τα Seatrac, αφαιρώντας  βασικά τμήματα και προκαλώντας πρόσκαιρα προβλήματα στην πρόσβαση και εν μέρει στη λειτουργία τους.

Παράλληλα, μόλις χθες εντοπίσθηκε σε Seatrac της Παραλίας, η αφαίρεση ξύλινων τμημάτων από τον διάδρομο που καταλήγει στο Seatrac, δολιοφθορά που καθιστά τον διάδρομο μη προσβάσιμο, καθώς τα αμαξίδια δεν μπορούν να κινηθούν σε αυτόν ανεμπόδιστα και να φθάσουν στην ακτή. Στις αρχές του καλοκαιριού εντοπίσθηκε βγαλμένη και πεταμένη μέτρα μακριά η πόρτα του αποδυτηρίου ΑμεΑ στην Ολυμπιακή Ακτή. Για το συμβάν αυτό, η εταιρεία συντήρησης διαβεβαίωσε ότι υπήρξε δολιοφθορά, μιας και οι πόρτες είναι βιδωμένες.

«Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε, ότι, τα Seatrac τοποθετήθηκαν για να εξυπηρετούν συνανθρώπους μας, που έχουν κινητικά προβλήματα. Η  δυνατότητα που δίνουν σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, είναι πολύ πιο σημαντική από την «έγνοια» ορισμένων να προκαλέσουν – για ανεξήγητους λόγους – πρόβλημα» σημειώνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, με τον συντονισμό της οποίας, η εθελοντική ομάδα του Δήμου Κατερίνης για τα SEATRAC, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021, υποστηρίζει και φέτος τη χρήση των εγκαταστάσεων Seatrac που διαθέτει ο δήμος, για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στις ακτές του.