Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Παραδίδονται τα πρώτα υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυροπαθείς της Ρόδου

Κοινωνία
Παραδίδονται τα πρώτα υλικά (33 χαρτοκιβώτια) με βρεφικά είδη, από τα αποθέματα του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Συμπολίτες,

Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς όλους/όλες εσάς παραθέτοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, από τις 08:00 το πρωί, επικοινωνούμε με φορείς της Ρόδου και συγκεντρώνουμε στοιχεία για τις τρέχουσες ανάγκες του νησιού.

Η κατάσταση είναι τραγική! Τώρα, αυτή τη στιγμή (14:30) καίγονται ολοσχερώς δύο χωριά, το Γεννάδι και το Βάτι. Σε μεγάλο μέρος του νησιού έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες, ενώ υπάρχουν διαρκώς διακοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Στο νησί επιχειρεί και ο στρατός αλλά και μεγάλες ομάδες εθελοντών που χρειάζονται άμεσα ξηρά τροφή και οτιδήποτε δεν χρειάζεται μαγείρεμα! Οι συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι άνθρωποι αυτοί είναι άθλιες.

Στα γυμναστήρια και στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν συγκεντρωθεί όσες και όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, υπάρχουν ηλικιωμένοι αλλά και πολλά μικρά παιδιά με τεράστιες ανάγκες.

Οι παραπάνω πληροφορίες αποτελούν μία συνοπτική περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης, έτσι όπως μας έχει μεταφερθεί από στενούς συνεργάτες του γραφείου Δημάρχου του Δήμου Ροδίων και από τον σύλλογο προστασίας παιδιών «Νοιάζομαι και Πράττω».

Σας καλούμε να προσφέρετε ότι μπορεί ο/η κάθε ένα/μία από εμάς εστιάζοντας σε παντός είδους ξηρά τροφή που δεν χρειάζεται μαγείρεμα, όπως και σε παιδικά είδη.

Η Ρόδος που ξέραμε δεν υπάρχει πια! Η καταστροφή είναι βιβλική! Είναι «ένα νέο Μάτι χωρίς νεκρούς», έλεγε πριν λίγο κλαίγοντας, συνεργάτιδα του Δημάρχου Ροδίων.

Τα πρώτα υλικά (33 χαρτοκιβώτια) με βρεφικά είδη, από τα αποθέματα του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, έχουν ήδη συσκευαστεί και θα παραδοθούν σε λίγη ώρα στην ACS Courier η οποία ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά τους στο νησί της Ρόδου.

Σας ευχαριστούμε, όλες και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη σας.

Εκκληση προς τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας

Καλούνται οι 165 εθελόντριες και οι εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΔΑΒ) του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης να βρίσκονται από σήμερα (24.07.2023) και καθημερινά μεταξύ 19:00 και 21:00 στον Καπνικό Σταθμό για τη διαλογή, ομαδοποίηση και τη συσκευασία των υλικών. Οσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να γίνετε μέλη και να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις του ΚΔΑΒ, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Η ομάδα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο Ρόδου για περαιτέρω υποδείξεις σχετικά με τις ανάγκες που θα προκύψουν εντός των επόμενων ημερών.

Παρακαλείστε να το κοινοποιήσετε στα κοινωνικά δίκτυα και σε όλες τις επαφές σας. Σας ευχαριστούμε!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»
Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης