Επίσκεψη υπ. βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Πολιτική Υγεία

Την Τρίτη 20 Ιουνίου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας και οι υποψήφιοι βουλευτές Γκούνας Σάκης, Χαϊλατζίδου Γνωσούλα και Ζαρώτης Διονύσιος του κόμματος στον νομό μας επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο Κατερίνης με σκοπό να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υγεία . Η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι καλή εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ ,όπως σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας .

–     Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους προμηθευτές του Νοσοκομείου μας έχουν εκτοξευτεί στα 5 εκατ. €., λόγω της υποχρηματοδότησης του . Επί ΣΥΡΙΖΑ το Νοσοκομείο είχε μηδενίσει τα παλιά χρέη 7 εκ. €, με έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο το 2016.

–  Οι προκηρύξεις θέσεων γιατρών δεν φέρνουν γιατρούς στο Νοσοκομείο ,λόγω των χαμηλών αμοιβών και της έλλειψης κινήτρων.

–  Το νοσοκομείο παραχώρησε τον τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση της δαπάνης για καθαριότητα και μείωση των αμοιβών των καθαριστριών /ων. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι, χωρίς εργολάβο είχαν αύξηση των αμοιβών τους κατά 30%, και μείωση της συνολική δαπάνης του νοσοκομείου κατά 100.000€.

–     Στην περίοδο της πανδημίας οι εταιρείες αύξησαν την τιμή του ιατρικού οξυγόνου κατά 400% λόγω έλλειψης ελέγχων.

–     Οι πληρωμές των εξαιρέσιμων και νυχτερινών καθυστερούν πλέον των τριών μηνών. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι πληρωμές γινόταν άμεσα .

–     Η κυβέρνηση προσέλαβε νοσηλευτές με συμβάσεις 6/μηνου και όχι μόνιμες προσλήψεις.

Το δικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει :

–    Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων πρέπει να αυξηθεί στο 7,5% του προϋπολογισμού σε βάθος τετραετίας ,όσος είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος.

–      Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ,διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

–       Εισαγωγικός μισθός για τις προσλήψεις γιατρών στις 2000€, για να υπάρξει ενδιαφέρον για πρόσληψη.

–            15.000 νέες προσλήψεις προσωπικού σε βάθος τετραετίας.

–           Έξω οι εργολάβοι από τις λειτουργίες των νοσοκομείων.

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από το ΕΣΠΑ με 1,2 εκ ευρώ για αγορά ιατρικών μηχανημάτων για την νέου αξονικού τομογράφου , νέου ακτινολογικού εξοπλισμού και υπέρηχοι, νέος χειρουργικός εξοπλισμός. Χωρίς νέες προσλήψεις, όλα αυτά δεν μπορούν λειτουργήσουν .

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπάρχει η ενίσχυση του ΕΣΥ, στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχει η υποβάθμιση του .

Την Κυριακή 25 Ιουνίου αποφασίζουμε για την υγεία μας, αποφασίζουμε για την ζωή μας .