Νίκος Ανδρουλάκης: «25% αύξηση μισθών για προεκλογική κατανάλωση στην Ελλάδα, 13% στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη»

Πολιτική

Στο πλαίσιο της πολιτικής του ομιλίας χθες στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στο διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

«Το τελευταίο διάστημα κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν νέους φόβους γύρω από την επιλογή σας. Υπάρχει, λένε, “φόβος ακυβερνησίας”, λες και δεν βλέπουμε τι έγινε την πρώτη Κυριακή, στις 21 Μαΐου. Με το δήθεν σενάριο για εκλογές τον Αύγουστο προσπαθούν να φοβίσουν τη νέα γενιά, λέγοντας επί της ουσίας “ψηφίστε Μητσοτάκη, για να μη σας χαλάσει τις διακοπές”.

Ψηφίστε λοιπόν ΠΑΣΟΚ για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, για να μην επιλέγετε με κριτήριο να μη συμβούν τα χειρότερα, αλλά με κριτήριο την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν υπάρχει φόβος ακυβερνησίας. Υπάρχει φόβος παντοδυναμίας, αλαζονείας, ατιμωρησίας, διαφθοράς, αναξιοπιστίας, αναξιοκρατίας. Γι’ αυτό ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να έχει αντίπαλο η συντήρηση και ο λαϊκισμός στην πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Καλώ όλους τους δημοκράτες να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για να υπάρχει επιτέλους ισχυρή, αξιόπιστη, αποτελεσματική αντιπολίτευση και όχι ο χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Να υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ εγγύηση για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, του σεβασμού των θεσμών. Εγγύηση για τη διεκδίκηση μιας ανάπτυξης με δικαιοσύνη και οφέλη για όλους, ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ακόμη τέσσερα χαμένα χρόνια, με μια αναποτελεσματική αξιωματική αντιπολίτευση και μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, αν είναι ισχυρό, δεν θα υπάρχουν τέσσερα χαμένα χρόνια και θα κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύεται για αύξηση του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 25%. Τους εμπιστεύεστε; Κατέθεσαν πριν τις προηγούμενες εκλογές το μεσοπρόθεσμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου κάνουν λόγο για αύξηση των μισθών 13% . 25% για προεκλογική κατανάλωση στην Ελλάδα, 13% στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη» τόνισε.

Έδωσε έμφαση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διάθεση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, κάλυψη των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις, ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, παροχή κινήτρων για ουσιαστική φροντίδα υγείας στα νησιά, που υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες, και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε μια πραγματική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση: Με το εθνικό απολυτήριο , άρση των ανισοτήτων με την ενισχυτική διδασκαλία, ασφαλές σχολικό περιβάλλον με τις υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και ισχυρές δομές ειδικής αγωγής για το σχολείο της συμπερίληψης» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας αναφορά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Παιδεία.

Σχετικά με τη δημόσια αντιπαράθεση για τη Θράκη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς και τον προεκλογικό αγώνα με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ. Τα πράγματα είναι απλά για εμάς: Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, χριστιανός ή μουσουλμάνος».

Υπογράμμισε ότι το 1995 το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής και με τον εκπαιδευτικό νόμο του 5 τοις χιλίοις άνοιξε τα ελληνικά πανεπιστήμια στους Έλληνες μουσουλμάνους.

«Εμείς αντιμετωπίσαμε τις κάθε είδους διακρίσεις στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό είμαστε η δημοκρατική παράταξη γιατί αγωνιζόμαστε για την ενότητα και όχι τον διχασμό του λαού. Δεν επιτρέπεται, λοιπόν, για αυτά τα θέματα να παίζουν προεκλογικά παιχνίδια. Είναι ντροπή η κ. Μπακογιάννη με την εμπειρία που έχει, και ο κ. Σκέρτσος το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, να απειλούν Έλληνες πολίτες με ένα λεξιλόγιο της δεξιάς του ‘50 και του ’60, που ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Αυτό το λεξιλόγιο είναι μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου κ.κ. της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ντροπή, ό,τι λάθη και να κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μιλούμε για εθνικές εξαιρέσεις. Γιατί κ.κ. της Νέας Δημοκρατίας πατρίδα δεν είστε μόνο εσείς , πατρίδα είμαστε όλοι μας. Όλος ο ελληνικός λαός πέρα από κόμματα, θρησκείες και κοινωνικές τάξεις» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλει η Νέα Δημοκρατία να εμφανιστεί ως η φωνή της ευθύνης. Πώς μπορεί να είναι φωνή της ευθύνης, όταν είχε χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους, όταν επιτέθηκε στις ανεξάρτητες αρχές, όταν υπονόμευσε το ΕΣΥ και τη δημόσια Παιδεία; Ο “χρυσός” χορηγός, ο κ. Τσίπρας, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί συνεχώς για να κάνει συμψηφισμούς, θέλει να ξεχάσει τα πεπραγμένα του με τον κ. Καμμένο και να εμφανιστεί ως η φωνή της προόδου. Μπορεί να είναι φωνή της προόδου εκείνος, που κάλεσε τρεις μέρες πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές τους δήθεν παραστρατημένους Χρυσαυγίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό, καλώ κάθε αριστερό, προοδευτικό να έρθει μαζί μας για να μην είναι όμηρος μιας τυχοδιωκτικής ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».