Ζητήματα των σχολικών υποδομών στο επίκεντρο επαφών του Γιάννη Ντούμου με εκπαιδευτικούς και γονείς

Κοινωνία Πολιτική

Θέματα και προβλήματα που σχετίζονται με τις σχολικές υποδομές και όχι μόνο, συζητά και καταγράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, είτε με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο γραφείο του με Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικούς και γονείς, είτε με συναντήσεις που, το τελευταίο διάστημα, γίνονται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγω λήξης των σχολικών μαθημάτων.

Οι συναντήσεις του κ. Ντούμου και η ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας συνεχίζονται, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας, γύρω από τα θέματα που αφορούν τις ελλείψεις, ως προς τη λειτουργικότητα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Από τις μέχρι στιγμής επαφές μου με εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολείων της Κατερίνης, η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ότι οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, καταθέτουν όχι μόνο τις γνώσεις τους αλλά και την ίδια τους την ψυχή, με στόχο να μορφωθούν επαρκώς τα παιδιά μας. Είναι αξιέπαινοι. Τους συγχαίρω.
Είναι όμως ανάγκη να διευκολύνουμε το έργο τους με παρεμβάσεις, τόσο ως προς τις ελλείψεις υποδομών, όσο και ως προς την καθημερινότητα. Αυτά τα θέματα αποτελούν βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού μας «Δήμος Πρότυπο», ώστε, στα επόμενα χρόνια, τα σχολεία μας να γίνουν περισσότερο λειτουργικά και αποδοτικά στο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών», δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος.