Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης):  «Στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους».

Πολιτική

Στην καλοκαιρινή γιορτή  των δημοτικών σχολείων, Γανόχωρας –Α.Α.Ιωάννη –Τριλόφου, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, που  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο του Α.Α. Ιωάννη, παρευρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης).

Ο κ. Γκούνας στο χαιρετισμό του μίλησε για τη σημασία της δημόσιας παιδείας και της εκπαίδευσης, το έργο των δασκάλων καθώς και την στήριξη της εκπαίδευσης  η οποία απαιτείται για την αναβάθμιση της ποιότητας,   αρχής γενομένης από την πρωτοβάθμια, υπογραμμίζοντας ότι :«Η παιδεία, αποτελεί το μεγαλύτερο πνευματικό αγαθό στην πορεία μας στο σύγχρονο κόσμο, διατηρώντας την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας».

Μετά την εκδήλωση  σε δήλωσή του αναφέρθηκε  στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας γενικότερα:

 «Στο πρόγραμμά μας,

  • Προχωρούµε σε διορισµούς µόνιµων εκπαιδευτικών στο 80% των θέσεων που σήµερα καλύπτονται από αναπληρωτές.
  • Αυξάνουµε τις δηµόσιες δαπάνες για την Παιδεία
  • Διπλασιάζουµε σε βάθος τετραετίας τη χρηµατοδότηση των πανεπιστηµίων.
  • Καθιστούµε δωρεάν τη φοίτηση σε µεταπτυχιακά προγράµµατα.
  • Επαναφέρουµε τη λειτουργία των Διετών Προγραµµάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. και θα παρέχουν επαγγελµατικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
  • Καταργούµε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα πανεπιστήµια.

Η επένδυση στη γνώση είναι στις προτεραιότητές μας. Εμείς στοχεύουμε σε ένα πρόγραμμα δημόσιας Παιδείας χωρίς φραγμούς,  για όλα τα παιδιά,

 ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους».