Η τελευταία τρικλοποδιά του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Φώντας Μπαραλιάκος, υπ. βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Απόψεις Πολιτική

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε με ωριμότητα και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για ασφάλεια και σταθερότητα. Ποτέ άλλοτε κατά τη μεταπολίτευση δεν υπήρξε τόσο κραυγαλέα διαφορά 20 μονάδων ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία από την πρώτη κάλπη.

Πράγματι με ένα σύστημα «λελογισμένης» αναλογικής, σήμερα η Ελλάδα θα διέθετε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης, προόδου και ισχύος. Γιατί όμως χρειάζεται να διεξάγουμε εκ νέου εθνικές εκλογές, οι οποίες είναι εξαιρετικά κοστοβόρες για τον ελληνικό λαό; Πρόκειται σαφώς για έναν ακόμη πολιτικάντικο τακτικισμό του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βάλει τρικλοποδιά στην πολιτική βούληση των πολιτών. Και οι πολίτες τού διεμήνυσαν με την ψήφο τους ότι αυτή η κουτοπονηριά θα είναι και η τελευταία του.

Έτσι, σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στο εξής οξύμωρο: παρά τη μεγάλη νίκη, η κάλπη πρέπει να γεμίσει ξανά στις 25 Ιουνίου προκειμένου να δοθεί μία δεύτερη οριστική εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ. Διότι το δίλημμα παραμένει ως έχει: ή Κυριάκος Μητσοτάκης ή ακυβερνησία, νέες εθνικές περιπέτειες και χάος.

Μπροστά σε αυτό το εθνικό καθήκον κάθε πολίτης οφείλει να θωρακίσει το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών του με συνετή και ώριμη επιλογή. Να επιβεβαιώσει με την ψήφο του την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει χωρίς εξαρτήσεις το προοδευτικό πρόγραμμα φορολογικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την ευημερία της χώρας.

Η απόλυτη προτεραιότητα είναι μία ανάπτυξη που θα μειώνει τις ανισότητες και θα βελτιώνει τα εισοδήματα όλων, κυρίως των μισθωτών, αλλά και μία ψηφιακή ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει τα προτερήματα της πατρίδας μας. Δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η δημόσια υγεία και ένα ισχυρό και δίκαιο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με παρεμβάσεις στα επείγοντα και προσλήψεις ιατρών.

Μόνο με μία ξεκάθαρη νίκη η ΝΔ θα μπορέσει να πατάξει την εγκληματικότητα στο δημόσιο χώρο, αλλά και να περιφρουρήσει το πραγματικό άσυλο στα πανεπιστήμια. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ξανά ΝΔ για να συνεχιστεί ο επανεξοπλισμός της χώρας, η υλοποίηση της Ειδικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία και η νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να επαναδιαπραγματευτεί ή να ακυρώσει. Προχωρούμε μπροστά, τολμηρά και συνεχίζουμε σταθερά!

Φώντας Μπαραλιάκος

Οικονομολόγος, Υπ. Βουλευτής ΝΔ Πιερίας