Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης: Πως θα ήθελες να είναι η πόλη στην οποία ζεις; Απαντούν 1000 μαθητές σχολείων του Δήμου, οι οποίοι αποτύπωσαν δημιουργικές σκέψεις και φαντασία σε μία ζωγραφιά

Κοινωνία

Πως θα ήθελες να είναι η πόλη στην οποία ζεις; Η απάντηση δόθηκε από 1000 μαθητές σχολείων του Δήμου, οι οποίοι αποτύπωσαν δημιουργικές σκέψεις και φαντασία σε μία ζωγραφιά.

Ο λόγος για το Πρόγραμμα της UNICEF «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Μικροί και μεγάλοι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πάρκου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν για τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από συζήτηση και παιχνίδι.

«Η συγκεκριμένη δράση της UNICEF, στο Φεστιβάλ Πάρκου είναι ένα ακόμη βήμα στο κεφάλαιο της συνεργασίας μας με αναγνωρισμένους Οργανισμούς, που συναντούν και τις δικές μας πρωτοβουλίες, ενώ προωθούν ιδέες και αξίες φιλικές στα παιδιά μας» τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Η Κατερίνα Σαμαλή, υπεύθυνη για τη UNICEF – κοινωνική επιστήμονας του Δήμου Κατερίνης σημειώνει: «Νιώθοντας την υποχρέωση να σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμα της ανάπτυξης των παιδιών σε ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον αλλά και να προωθήσουμε τη συμμετοχή τους σε ποικίλες εκπαιδευτικές διαδικασίες, δηλώσαμε την παρουσία μας στο Φεστιβάλ Πάρκου. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση τόσο των λιλιπούτειων μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Μέσα από τη διάδραση αναδείχθηκαν οι επιθυμίες των παιδιών, καθώς και η ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρεται στα σχολεία μας».