Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποκτά το 10ο Δημοτικό & 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης – Κ.Κουκοδήμος: “Αποδεικνύουμε με έργα ότι τα παιδιά είναι η πρώτη προτεραιότητά μας”

Κοινωνία
  • Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του έργου που ολοκληρώνεται σε 12 μήνες

Στην ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας και στην ενίσχυση λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο στεγάζει το 10ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης (Πολεοδομική Ενότητα Επέκτασης Ευαγγελικών – οδός Ατήρων & Μιλήτου), αναμένεται να συμβάλλει η ολοκλήρωση της κατασκευής αίθουσας  πολλαπλών χρήσεων.

Ειδικότερα υπεγράφη σήμερα, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση προσθήκης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα 10ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο και διαμόρφωση πρόσβασης» – παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου  -από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων,  Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η ταυτότητα του έργου

Η αίθουσα έχει εμβαδόν 400 τ.μ., ενώ το ύψος του κτιρίου είναι 6 μ. Επιπλέον,  σε επαφή με τη μεταλλική αίθουσα θα κατασκευαστεί κτήριο αποδυτήριων και W.C. (δυο χώροι αποδυτήριων, W.C και W.C AΜΕΑ. 40,00μ2).  Σκοπός της προσθήκης, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος. Η κατασκευή του κτιρίου είναι μεταλλική, με θεμελίωση από σκυρόδεμα, όπου έχουν βιδωθεί τα μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία της αίθουσας.

Το έργο προϋπολογισμού 275.000 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τη  ΣΑΤΑ, ενώ η προθεσμία εκτέλεσής του, είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Καλύτερες υποδομές

«Αποδεικνύουμε με έργα, ότι, τα παιδιά είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Εξασφαλίζουμε ένα σχολικό περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.  Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, για τη βελτίωση του επιπέδου των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Μορφακίδης: «Ένα σημαντικό έργο που εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο σχολικό συγκρότημα του 10ου Δημοτικού και 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Κατερίνης οδεύει στην τελική ευθεία. Εργαζόμαστε συστηματικά για τη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας των σχολείων μας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».