Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης): «Ποιοτική και σύγχρονη παιδεία με στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης»

Πολιτική

Συνάντηση με την η Δ/ντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Παρθένα Τριανταφυλλίδου, είχε στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αθανάσιος Γκούνας. Συζήτησαν θέματα που αφορούν  την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προβλήματα της διδασκαλικής κοινότητας.  

Στη συνέχεια ο κ. Γκούνας χαιρέτησε τους εργαζόμενους  και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Στηρίζουμε τους δασκάλους στο έργο τους, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε οι μαθητές να οπλίζονται  με τα εφόδια  της ποιοτικής και σύγχρονης παιδείας, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Η παιδεία είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής, γι’ αυτό η επένδυση στη γνώση είναι πρώτη προτεραιότητα. Στον  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επενδύουμε στο μέλλον με τη γενναία στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αυξάνουμε τη χρηματοδότηση για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ (4ετια), προκηρύσσουμε διορισμούς με στόχο 4ετίας οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των μόνιμων, από 30% σήμερα».