Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου «Τάκης Μακρής» στις 24 Μαΐου με τη συμμετοχή 250 χορευτών από 8 πολιτιστικούς συλλόγους

Πολιτισμός

Ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου και ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου σας προσκαλούν στο Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Τάκης Μακρής» την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στις 7 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 250 χορευτές από τα παιδικά χορευτικά τμήματα οκτώ πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δίου-Ολύμπου:

-Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Παντελεήμονα
-Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δίου «Ολύμπιος Ζευς»
-Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς
-Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα «Ο Άγιος Σπυρίδωνας»
-Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος»
-Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πόρων
-Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος»

Το Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου φέρει το όνομα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή Δημήτρη (Τάκη) Μακρή. Ο Τάκης Μακρής, καθηγητής φυσικής αγωγής και δάσκαλος παραδοσιακών χορών, ήταν από τους πρωτεργάτες του τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε μία βραδιά γεμάτη παραδοσιακές μελωδίες και χορούς από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ώρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας».