Επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Υγεία

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και της συνεχούς ενημέρωσης πάνω στις Α Βοήθειες, προπονητές του Πιερικού, ενημερώθηκαν πάνω στις Α Βοήθειες από εκπαιδευτές της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

Συγκεκριμένα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) καθώς και στη χρήση απιδινωτή, καθώς πλέον όλα τα αθλητικά κέντρα διαθέτουν απινιδωτή, οι οποίοι αποτελούν και το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης.

Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι: «ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει μια απειλητική για τη ζωή έκτακτη ανάγκη»., ακόμη και κάποιος που φαίνεται σε «φόρμα» μπορεί να έχει μια κατάσταση υγείας που μπορεί να τον οδηγήσει σε καρδιακή ανακοπή.

Η γνώση των Α Βοηθειών είναι αυτή που προάγει την αυτοπεποίθηση στο να αντιμετωπίσει και να χειριστεί κάποιος τις επείγουσες καταστάσεις, τόσο μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο, όσο και έξω από αυτόν.

Άλλωστε, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η προστασία της υγείας των αθλητών και των αθλουμένων, αλλά και η επιμόρφωση όλων όσων απαρτίζουν την αθλητική οικογένεια της χώρας, είναι υπόθεση όλων μας.