Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την Επέκταση Στεγάστρου στη 12η Τ.ΟΜ.Υ από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Υγεία

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της  προμήθειας «EΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ 12η Τ.ΟΜ.Υ», μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Γενικού  Νοσοκομείου Κατερίνης, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Το προς χρηματοδότηση έργο θα πραγματοποιηθεί στο υφιστάμενο κτίριο του  πρώην Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης  και νυν 12η Τ.ΟΜ.Υ ,συνολικού προϋπολογισμού 6.820,00€, (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24 %), με χρηματοδότηση της ΠΕ Πιερίας και ειδικότερα  από  το Τεχνικό Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών 2022  με κωδικό έργου 3151ΠΙΕ001ΙΔΠ21 και ΚΑΕ 9777.

Το έργο προβλέπει κατασκευή  και τοποθέτηση μεταλλικού  στεγάστρου άνωθεν της ράμπας πρόσβασης ασθενών ΑΜΕΑ και ένα μικρό τμήμα μπροστά από τη ράμπα στην είσοδο του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο λειτουργεί ως 12η Τ.ΟΜ.Υ., προφυλάσσοντας ασθενείς και συνοδούς που βρίσκονται σε αναμονή από τις καιρικές συνθήκες. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει το έργο της έχοντας θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, για την αναβάθμιση  της παροχής υπηρεσιών  του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και κατ΄επέκταση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας»,επεσημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.