Πιστοποίηση πάνω στην βασική υποστήριξη της ζωής

Υγεία

Την Κυριακή, στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πάνω στη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής», πιστοποιημένο από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

            Το σεμινάριο περιελάμβανε δύο φάσεις. Αρχικά οι εκπαιδευτές ενημέρωσαν θεωρητικά τους εκπαιδευόμενους για το τι είναι οι  Α΄ Βοήθειες, τη χρησιμότητά τους καθώς και για την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια, ακολούθησε η πρακτική εκπαίδευση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich. Η εξάσκηση ήταν καθοδηγούμενη από τους εκπαιδευτές με τέτοιο τρόπο ώστε οι εκπαιδευόμενοι τελικά έκαναν κτήμα τους όλα όσα διδάχθηκαν, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και τις ανάλογες δεξιότητες.

            Ευελπιστούμε ότι οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες με τις γνώσεις που απέκτησαν θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή.

            Η Διασωστική Ομάδα εκφράζει τα θερμά της  συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες-/πτριες, μεταξύ των οποίων οι προπονητές και τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των «Πανθήρων» “Basketball School”, που συμμετείχαν στο σεμινάριο και πιστοποιήθηκαν πάνω στην «Βασική Υποστήριξη της Ζωής».

            Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα «Κέντρα Βιοσυντονισμού Bio-exelixis» και το «Τυπογραφείο Παναγιωτή» για την υποστήριξή τους στην διεξαγωγή του σεμιναρίου αλλά και για τη χορηγία τους ώστε με την αγορά αναλωσίμων και μη, υλικών, να καλυφθούν ανάγκες της ομάδας μας.

Εκπαιδευτές σεμιναρίου: Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Άντζελα Μαρανή, Θεοπίστη Νικολοπούλου, Ιωάννα Μαυρίδου

Διευθύντρια προγράμματος: Αθηνά Γεραρίδου