Πιστοποίηση μελών της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας πάνω στην Αντιμετώπιση Τραύματος και Αιμορραγίας – Α.Τ.Κ.Α

Υγεία

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας – ΔΟΠ, πιστοποιήθηκαν πάνω στην Αντιμετώπιση Τραύματος και Αιμορραγίας – Α.Τ.Κ.Α. Φορέας της πιστοποίησης το E.C.O.S.E.P–  το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων, με διευθυντή προγράμματος τον κ. Νικόλαο Γκούρτσα.

Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος  Α.Τ.Κ.Α. είναι στο να εφοδιάσει, όλους όσους βρεθούν απέναντι σ’ έναν τραυματία, τόσο με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά κυρίως με τις πρακτικές εκείνες δεξιότητες που θα τους κάνουν ικανούς να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε επείγουσα κατάσταση στον τόπο του συμβάντος.

Άλλωστε βασική προϋπόθεση για έναν αξιόπιστο διασώστη, εκτός από τον ο εθελοντισμό και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, είναι η ΓΝΩΣΗ. Είναι αυτή που κάθε διασώστης  χρειάζεται να διαθέτει ώστε να μπορεί να έχει πολύ καλές αισθήσεις, γρήγορη αντίληψη, κριτική ικανότητα, αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με ώρες εκπαίδευσης και μελέτης, επαναλαμβανόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να γίνεται  ανανέωση και αξιολόγηση των γνώσεων, καθώς και  αναβάθμιση των δεξιοτήτων.  

Οι Πρώτες Βοήθειες δεν προωθούν απλώς την ταχύτερη ανάρρωση, αλλά βοηθούν στη διάσωση ζωών

«Γνους πράττε»:  Να ενεργείς έχοντας γνώση

Πιττακός ο Μυτιληναίος

Διευθυντής προγράμματος: Νικόλαος Γκούρτσας

Πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ECOSEP: Αθηνά Γεραρίδου, Μαριάνθη Παπαδοπούλου