Τα προβλήματα, τις προτάσεις και την κρισιμότητα των εκλογών συζήτησε ο Κώστας Κουτρούπας με τους πολίτες στη συνοικία των Καταφυγιωτών, στη Ν.Έφεσο και στην Κονταριώτισσα

Πολιτική

Ημέρα γεμάτη με συνεχή δραστηριότητα και επικοινωνία και η χθεσινή…

➡️ Το πρωί μετά την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας, βρέθηκα στη συνοικία των Καταφυγιωτών, όπου συζητήσαμε με τους πολίτες για τις κρίσιμες επερχόμενες εκλογές και την ιδιαίτερη βαρύτητα, που αποκτά η ψήφος μας σε αυτή τη μάχη. Γιατί ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα μας δώσει τη δυνατότητα, εμάς στο ΠΑΣΟΚ, να επιβάλουμε το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα δίκαιο με σαφείς και ρεαλιστικές πολιτικές για τους πολλούς.

➡️ Το απόγευμα, στη Ν. Έφεσο και στην Κονταριώτισσα, μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για τον ξεχασμένο από την κεντρική εξουσία αγροτικό κόσμο. Η Πιερία μας ανέκαθεν ήταν ένας αγροτικός τόπος. Οι αγρότες μας αποτελούσαν κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας μας. Και σήμερα, λόγω της έλλειψης ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία, έχουν φτάσει στο σημείο ν’ αντιμετωπίζουν προβλήματα μέχρι και βιοπορισμού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αναστρέψουμε πάση θυσία.

✅ Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά στεκόμαστε δίπλα στον αγρότη. Έτσι και τώρα, έχουμε καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις για τη στήριξή τους. Πιο συγκεκριμένα:

• Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των αγροτικών εφοδίων, του κόστους ενέργειας και μεταφοράς των προϊόντων.

· Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών.

· Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

·Λύση του προβλήματος με τους εργάτες γης.