Ν. Τσακιρίδης: «Ο κόσμος δεν θέλει «σκιές», ενορχηστρωτές, μπροστινούς ή καθοδηγητές» – Τι λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης για τον συνδυασμό, τις εκλογές, το παρασκήνιο

Πολιτική

“Ο κόσμος ζητά  αλλαγή και όχι εναλλαγή! Ο κόσμος δεν θέλει «σκιές», ενορχηστρωτές, μπροστινούς ή καθοδηγητές. Θέλει ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς παρασκήνιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Τσακιρίδης, σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr. O υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα των δημοτών, επισημαίνει ότι δεν θα μπει σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης αναφορικά με την ισχύ του καθενός και τονίζει χαρακτηριστικά ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν αγγίζουν τον ίδιο ούτε τον συνδυασμό.

Τι αίσθηση έχετε αποκομίσει μέχρι τώρα από το προεκλογικό κλίμα και αγώνα;

Καθημερινά εισπράττουμε στις επαφές μας με τους δημότες, το έντονο ενδιαφέρον τους για τις προτάσεις μας-  γιατί επιτρέψτε μου να πω – είμαστε οι μόνοι μέχρι στιγμής, αυτό τουλάχιστον μας λένε οι δημότες, που έχουμε προτάσεις αλλά και λύσεις για τα προβλήματα  που μαστίζουν τον δήμο μας. Έχω την αίσθηση πως συγκεκριμένες ομάδες αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις προσώπων αναφορικά με την ισχύ του καθενός, χωρίς όμως να γίνεται επί της ουσίας κουβέντα για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Και είμαι πεπεισμένος ότι τέτοιου τύπου και επιπέδου αντιπαραθέσεις, την πλειονότητα των συνδημοτών μας δεν την αγγίζουν. Εμείς αναζητούμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών με γνώμονα όχι άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρον των πολλών. Κα Μιχωλού, ο κόσμος ζητά  αλλαγή και όχι εναλλαγή! Ο κόσμος δεν θέλει «σκιές», ενορχηστρωτές, μπροστινούς ή καθοδηγητές. Θέλει ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς παρασκήνιο.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του Προγράμματος σας;

Οι βασικές προγραμματικές θέσεις μας βασίζονται σε τρεις πυλώνες: Υποδομές – Υπηρεσίες –Δημοκρατική Λειτουργία, στη βάση πέντε αδιαπραγμάτευτων αρχών: Διαφάνεια – Λογοδοσία – Συνεργασία – Αποτελεσματικότητα – Αξιοπρέπεια. Οι προγραμματικές αυτές θέσεις  θα αποτελέσουν το συμβόλαιό μας για έναν Δήμο που θα συμβάλει πρωτίστως στην ευημερία των κατοίκων του. Με ανιδιοτέλεια και πίστη στις αρχές και στις αξίες μας θέλουμε να καταθέσουμε ψυχή, γνώσεις, μεράκι και αφοσίωση για να κάνουμε την καθημερινότητα  καλύτερη…. για όλους! Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις και τρόπους για την αντιμετώπιση ζητημάτων που μας έχουν θέσει οι πολίτες, πάνω στους άξονες που προανέφερα.

Τί απαντάτε στις φήμες και τα σχόλια περί στήριξης ή μη στήριξης της υποψηφιότητάς σας από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Γνωρίζετε ότι κατάγομαι πολιτικά από τον χώρο της κεντρο – αριστεράς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια μου χαρακτηρίζεται αμιγώς από το πολιτικό μου υπόβαθρο. Χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις θα ζητήσουμε ως συνδυασμός τη στήριξη όλων των συνδημοτών μας, καθώς σε αυτούς αποκλειστικά θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, και σε αυτούς θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία. Και για να απαντήσω στο ερώτημα σας, σας λέω ότι η στήριξη δύο παραδοσιακών δυνάμεων της κεντρο – αριστεράς θα είναι ευπρόσδεκτη όχι μόνο από εμένα προσωπικά, αλλά και από το σύνολο των υπολοίπων μελών του συνδυασμού ανεξάρτητα από την πολιτική καταγωγή και αναφορά του καθενός.

Βλέπουμε τις δράσεις σας και τις ανακοινώσεις των υποψηφίων σας και από τα social media. Πριν από λίγο καιρό ανεβάσατε μια φωτογραφία με τον Αλέξη Γεωργούλη, πριν δοθεί το όνομα του στη δημοσιότητα με την καταγγελία που έγινε. Το σχόλιο σας;

Η συνάντηση με τον κο Γεωργούλη δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο. Έγινε στη βάση των ιδιοτήτων που καθένας από τους δυο μας φέρει. Ο κος Γεωργούλης με την ιδιότητα του ως Ευρωβουλευτής  ήλθε να ενημερώσει τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και εγώ με την ιδιότητα μου ως Υποψήφιος Δήμαρχος, παραβρέθηκα για να ενημερωθώ πως μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον πολιτισμό και τους συλλόγους του Δήμου Κατερίνης. Να σας θυμίσω όμως ότι εκείνη τη μέρα πολλοί  αρκετοί συμπολίτες μας δημοσιοποιήσαν  φωτογραφίες που  αναρτήθηκαν και στα social media από  την  επίσκεψη του ευρωβουλευτή. Αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάποιοι ασχολήθηκαν μόνο με το συγκεκριμένο θέμα της φωτογραφίας. Δεν με ενοχλεί καθόλου!

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη συγκρότηση του συνδυασμού σας;

Παρ’ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει φτάσει σε εμένα σαν πληροφορία, εύκολο είναι σας απαντήσω ότι ο συνδυασμός μας θα είναι πληρέστατος κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ωστόσο δεν μπορώ να μη σχολιάσω τις φήμες που σκοπίμως μαθαίνω ότι διαδίδονται σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν συνδημότες μας να  συμμετέχουν. Επαναλαμβάνω λοιπόν για ακόμη μια φορά προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η  θέληση μας δεν θα καμφθεί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίσει αυτήν την προσπάθειά μας.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των προσώπων που μπαίνουν στον «Δήμο για Όλους»;

Ανιδιοτέλεια, γνώσεις, μεράκι και αφοσίωση, αγάπη για τον τόπο μας, χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Ό,τι ακριβώς δηλαδή εκφράζει και τον συνδυασμό μας ως οντότητα.

Έχετε δεχτεί χτυπήματα κάτω από τη μέση? Περιμένετε ότι αυτό θα συμβεί;

Σας απάντησα και νωρίτερα ότι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν αγγίζουν ούτε εμένα προσωπικά, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού μας. Έχουμε όλοι τις άμυνες μας, για όποιον πρέπει να το γνωρίζει πριν σκεφτεί να χτυπήσει εμένα ή κάποιους από τα μέλη του συνδυασμού μας «κάτω από τη μέση».  Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντάμε όταν και όπου το κρίνουμε αναγκαίο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η πολιτική μου στάση όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ποτέ παθητική. Σαφώς και δεν θα είναι τώρα!