Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) υπ. βουλευτής: «Άμεσο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  η στήριξη του αγροτικού κόσμου…»

Πολιτική

Κοντά στους ντόπιους παραγωγούς της Λαϊκής και τους Εμπόρους βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης), εκεί που ακούγεται ο παλμός του αγροτικού κόσμου και των μικροεμπόρων -λιανοπωλητών, του μόχθου και του καθημερινού αγώνα.

«Στις λαϊκές, ξέρουμε όλοι ότι θα βρούμε την καλύτερη ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, με τις καλύτερες τιμές της αγοράς, κατευθείαν από το χωράφι στο τραπέζι μας… Αυτό που απολαμβάνουμε εμείς, από το χωράφι ως τον πάγκο της λαϊκής,  βγαίνει με πολύ κόπο και θυσίες. Οι  αγρότες χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την  ενεργειακή κρίση και τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ. Έχει τριπλασιαστεί το κόστος παραγωγής έχουμε τετραπλασιασμό σχεδόν στα λιπάσματα και στα γεωργικά εφόδια και βλέπουμε την τεράστια διαφορά της τιμής των προϊόντων από το χωράφι με αυτή στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Χαμένος και ο αγρότης και ο καταναλωτής. Κερδισμένοι οι «φίλοι» του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί όμως να αλλάξει άμεσα την κατάσταση. Έχουμε να διαχειριστούμε  22 δισ. ευρώ από τη νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης για τον πρωτογενή τομέα. Είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν σωστά και δίκαια οι πόροι αυτοί, για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών μας, να αξιοποιήσουμε τις ψηφιακές τεχνολογίες, να πετύχουμε τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων, να στηρίξουμε την ανανέωση του αγροτικού μας πληθυσμού, να δημιουργήσουμε νέα γενιά αγροτών αλλά και στις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να δίνονται άμεσα οι αποζημιώσεις».

Ο κ. Γκούνας περιοδεύεσαι στον Τρίλοφο, τον Άνω Άγ. Ιωάννη και τη Γανόχωρα, όπου συζήτησε τα προβλήματα των αγροτών, άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική υπογραμμίζοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι με τους αγρότες, είναι με τους πολλούς, έχει πρόγραμμα έχεις σχέδιο. Από την πλευρά μου, θέλω και μπορώ να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή, έχω ξεκάθαρες και ρεαλιστικές επενδυτικές  προτάσεις για μεγάλα έργα υποδομών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της γεωργίας στην Πιερία, με βάση το πρόγραμμά μας, τα  συζητάω  με όλους τους αγρότες στα χωριά που επισκέπτομαι, ακούω τα προβλήματα, ενημερώνω τι μπορούμε να πετύχουμε και ζητώ τη στήριξή σας ώστε να υποστηρίξω τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου στην κεντρική πολιτική  σκηνή. Μαζί, έντιμα και δίκαια θα αλλάξουμε το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Δικαιοσύνη για τον αγρότη σημαίνει άμεσα:

· Μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο

· Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, ώστε να επιστρέψει ο αγρότης στις τιμές που είχε πριν την κρίση.

· Μηδενικός ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

· Προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς

· Γενναία ρύθμιση χρεών και διαγραφή τόκων.

Θυμίζω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ετοίμασε τη μεγάλη μεταρρύθμιση για τις ενεργειακές κοινότητες με στόχο να κάνουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο αυτοπαραγωγό και αυτοκαταναλωτή του ρεύματος που παράγει. Αυτό το σχέδιό μας, απαξιώθηκε μεν  από την κυβέρνηση αλλά  αξιοποιήθηκε στοχευμένα, για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Δήμοι και Κοινότητες έχουν μείνει απ` έξω».

Την Κυριακή ο κ. Γκούνας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στον Κορινό, όπου τόνισε την εγκατάλειψη της Ελληνικής επαρχίας και της Πιερίας ειδικότερα, κλείνοντας την ομιλία του με το ερώτημα: «Μπορείτε να μου δείξετε ένα μεγάλο έργο υποδομής και ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στο νομό μας, ένα έργο που διεκδίκησαν οι βουλευτές της, την τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ στο τόπο μας;»