Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας /  Olympus-Pieria Hoteliers Association πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος

Πολιτική Τουρισμός

Κεντρικό θέμα της συζήτησής τους υπήρξε η εκτίμηση για την εικόνα της τουριστικής επισκεψιμότητας την φετινή καλοκαιρινή περιόδο, οι δράσεις και ο σχεδιασμός για την  χειμερινή περίοδο καθώς  και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. 

Ο κ. Μπαραλιάκος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις επισημάνσεις των ανθρώπων του τουρισμού και δεσμεύθηκε να συνεχίσουν την γόνιμη συνεργασία τους που τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα. 

Οι επαγγελματίες του τουρισμού ευχαρίστησαν τον κ. Μπαραλιάκο για τις καθοριστικές παρεμβάσεις του για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου την περίοδο της πανδημίας αλλά και για την πρωτοβουλία του, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την ενίσχυση των τελωνείων-πυλών εισόδου της χώρας σε προσωπικό ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η διέλευση των τουριστών στη χώρα.

Αναγνώρισαν, ακόμη, πως η πρωτοβουλία του για την προώθηση του Project “PIERIA365” ήταν εξαιρετική και πως η προώθησή του προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 

Ο κ. Μπαραλιάκος, επανέλαβε την ανάγκη για δυναμική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού κατά την περίοδο του χειμώνα, τονίζοντας πως, μέσα από συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και την αξιοποίηση του Θεματικού Τουρισμού, μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να προσελκύσουμε επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο τόπος μας έχει εξαιρετικούς επαγγελματίες τουρισμού που καθημερινά μοχθούν και εργάζονται για να ανεβάσουν την Πιερία ακόμα πιο ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. 

Η συνεργασία μου μαζί τους ειναι διαρκής προκειμένου να προσπερνάμε κάθε εμπόδιο, να ενισχύουμε την τουριστική ταυτότητα του νομού μας και να αναζητούμε βέλτιστες πρακτικές στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.»