Συνάντηση της Μαρίας Μίχου με τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου

Πολιτική

Συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με θεσμικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συναντήθηκε στο Λιτόχωρο, έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με το Δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο.

  Ήταν μια  εποικοδομητική συζήτηση αλλά και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ δύο πολιτικών προσώπων με αμοιβαία εκτίμηση. Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα της πολιτικής και των εκλογών, αλλά  και ιδιαίτερα όσα συνάδουν με τα ζητήματα του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης και ειδικότερα αυτά που άπτονται της λειτουργικής καθημερινότητας του παρολύμπιου Δήμου της νότιας Πιερίας.

  Ο κ. Γερολιόλιος στάθηκε με έμφαση στο Νόμο Καλλικράτη τον οποίο χαρακτήρισε δυσλειτουργικό και με πολλές ατέλειες στην εφαρμογή του, ενώ επισήμανε την υποστελέχωση στις δομές και υπηρεσίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

  Στην συνέχεια γνωστοποίησε την μέχρι σήμερα ολοκληρωμένη εκτέλεση έργων ύψους ένδεκα εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και όσα εκτελούνται τούτη την περίοδο και αγγίζουν τα είκοσι έξι εκατομμύρια ευρώ. Απόρροια  του γεγονότος ότι υλοποιούνται με τον άριστο συντονισμό δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων. Παράλληλα υποβλήθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μελέτες για έργα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, ποσού δέκα εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

  Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την ενεργειακή αναβάθμιση κάθε δημοτικού κτηρίου ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, το οποίο θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και μείωση εκπομπών αερίων και κόστους ενέργειας.

  Από την πλευρά της η κ. Μίχου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γερολιόλιο για την  παραγωγική συνεργασία, επιβεβαίωσε τις ατέλειες και την στασιμότητα στην εξέλιξη του Καλλικράτη, τον οποίο υποστήριξε και ψήφισε  ως Βουλευτής το έτος 2010. Όμως, όπως τόνισε η κ. Μίχου, οι πολιτικές των τελευταίων Κυβερνήσεων  όχι μόνο δεν προχώρησαν στις απαραίτητες βελτιώσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά απεναντίας αυτές οι πολιτικές τον κατέστησαν δυσλειτουργικό.

  «Διαχρονικά, ανέφερε η κ. Μίχου, όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Εμείς ως Δημοκρατική Παράταξη  θεωρούμε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες ως θεμελιώδεις θεσμοί εκφράζουν στην πράξη τη λαϊκή κυριαρχία.»

  Επίσης η κ. Μίχου συνεχάρη τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου για το αναπτυξιακό του πρόγραμμα, σταχυολόγηση τη δυναμική της περιοχής την οποία  εκφράζουν ο Όλυμπος, οι αρχαιότητες, τα υψηλής αξίας αγροτικά προϊόντα  και το παραθαλάσσιο μέτωπο, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε τις πολιτικές της τελευταίας οκταετίας που οδήγησαν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα τους τουριστικούς επιχειρηματίες  σε μια πορεία με μεγάλες δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης ,κρίσης πανδημίας και ενεργειακής .

    Ολοκληρώνοντας την συνάντηση ο κ. Γερολιόλιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία της κ. Μίχου στο Δημαρχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, δήλωσε την σημαντικότητα της επίσκεψης και ζήτησε την συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών για την από κοινού συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου.  Ευχήθηκε επίσης στην κ. Μίχου προσωπική επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.