Η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου στο Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης

Πολιτική

Με το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης συναντήθηκε η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης.

Τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου παρουσίασαν μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια της πόλης, στην υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών που δυσχεραίνει τόσο την εργασία τους όσο και τη ζωή των πολιτών και σε γενικότερα προβλήματα άσκησης της δικηγορίας στην Πιερία. Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης ευρύτερα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν το δικηγορικό κόσμο.

Από την πλευρά της η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σχετίζονται με τη μείωση τιμών, την αύξηση μισθών, τη ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις συσσώρευσαν μεγάλα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους, έκανε λόγο για άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανακούφιση των δικηγόρων και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πιο συγκεκριμένα μίλησε για την αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000€ και για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Χαϊλατζίδου κατέγραψε όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί από κοινού με το Δικηγορικό Σύλλογο για την επίλυσή τους.