Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) υπ.βουλευτής:  «Η προάσπιση και προαγωγή της υγείας είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους» 

Πολιτική Υγεία

Σχεδιάσαμε και προτείνουμε νέο Ε.Σ.Υ. για όλους τους πολίτες».  

Δομές και υπηρεσίες υγείας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  κ. Γκούνας Αθανάσιος, στην Κατερίνη, στο παλιό νοσοκομείο. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο, το ΕΚΑΒ, το ΤΟΜΥ, το Κέντρο Ημέρας και τη «Θάλεια» του ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου Κατερίνης, το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας  όπως επίσης και το Δημόσιο ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας –ΓΝΚ  Βοηθών Νοσηλευτών. Όλες αυτές οι υπηρεσίες στεγάζονται στο παλιό νοσοκομείο που ανακαινίσθηκε και αξιοποιήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Γκούνας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και την ευγνωμοσύνη του για τις μάχες που έδωσαν στην περίοδο της πανδημίας και καθημερινά στηρίζοντας το ΕΣΥ παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.

 «Νοιώθω περήφανος για το ΤΟΜΥ που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη μας διακυβέρνηση. Λέμε δικαιοσύνη παντού, δικαιοσύνη και στην υγεία, που σημαίνει νέο ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενίσχυση όλων των δομών υγείας, με νέους διορισμούς, μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού. Στήριξη του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα. Για τις ψυχιατρικές δομές πρέπει να πω ότι η Πιερία είναι πρωτοπόρος στις ψυχιατρικές υπηρεσίες. Μνημόνια, πανδημία, ακρίβεια και φτώχια, όλες οι κρίσεις μαζί, έχουν επιβαρύνει τον πληθυσμό με ψυχική ευαλωτότητα, οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη… Η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους. Σχεδιάσαμε και προτείνουμε νέο Ε.Σ.Υ. για όλους τους πολίτες. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου».