Κ.Κουτρούπας: Η 1η του Μάη είναι ημέρα μνήμης και τιμής

Πολιτική

Η 1η του Μάη είναι ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που πέτυχαν, με θυσίες, την καθιέρωση του 8ώρου και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής, όπως την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Σήμερα, όμως, με θλίψη παρατηρούμε ότι οι κατακτήσεις ετών είτε έχουν χαθεί, είτε υπονομεύονται. Η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών, η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η δημόσια παιδεία απαξιώνεται, το κοινωνικό κράτος καταρρέει. Οι νέοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, ενώ όσοι επιλέγουν να μείνουν εδώ συμβιβάζονται με θέσεις εργασίας χωρίς προοπτική, χαμηλές αμοιβές και αποθαρρυντικές συνθήκες εργασίας. Οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άντρες στην εργασία και η μητέρα εργαζόμενη, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκεται σε δεινή κατάσταση.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις πολιτικές της, έχει φέρει σε αδιέξοδο τον εργαζόμενο, ο οποίος με τον χαμηλό μισθό του καλείται να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν διαχρονικά δίπλα στον εργαζόμενο, δίπλα στον άνθρωπο της εργατιάς, δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον άνθρωπο της μεσαίας τάξης, δίπλα στον άνθρωπο του μόχθου και της προκοπής. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τον βασικό μισθό, καθιέρωσε τις συλλογικές συμβάσεις, ενίσχυσε το ΙΚΑ, ίδρυσε το ΕΣΥ και διασφάλισε, με τις πολιτικές του, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σήμερα, που οι αδικίες σε βάρος της εργατικής τάξης ολοένα και εντείνονται και τα αιτήματα της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, σας καλώ να εμπιστευτείτε το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Για να ξαναβάλουμε τον κόσμο της εργασίας, της μεσαίας τάξης και τους νέους στο επίκεντρο. Για να εξασφαλίσουμε γι’ αυτούς μια αξιοπρεπή ζωή, ένα σπίτι που να μπορούν να πληρώνουν, ένα δημόσιο σύστημα υγείας, που να μπορεί να τους στηρίζει τις δύσκολες ώρες και να τους δώσουμε την προοπτική για πρόοδο και προκοπή.

Καλή Πρωτομαγιά!