Αθανάσιος (Σάκης) Γκούνας, υπ. βουλευτής: «Η θερμή υποδοχή και η συμμετοχή σας, στέλνει μήνυμα νίκης, ανανέωσης και αλλαγής!» 

Πολιτική

Θερμή υποδοχή, επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Σκοτίνας, στον υποψήφιο βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αθανάσιο Γκούνα, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Ο κ. Γκούνας παρουσίασε τις εθνικές προτεραιότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και εστίασε στα χρόνια προβλήματα της Σκοτίνας και της νότιας Πιερίας γενικότερα, καταθέτοντας προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν με μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα «ώστε να βγει η Πιερία από το τέλμα και την εγκατάλειψη».


Απευθυνόμενος στους καστανοπαραγωγούς τόνισε ότι «χρόνια ακούω για το πρόβλημα, αλλά λύσεις με ερωτήσεις και ημίμετρα δε μπορούν να δοθούν.» Χαρακτήρισε «κοροϊδία» την ενίσχυση Deminimis όταν μάλιστα δεν αποδίδεται.
«Μέχρι να βρεθεί λύση, θα έπρεπε να γίνεται αναπλήρωση σταθμικού εισοδήματος στους παραγωγούς. Πρέπει να αναρωτηθούμε ως κοινωνία, πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους. Έχω μιλήσει ήδη με στελέχη στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ώστε την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα…»


Ο κ. Γκούνας αναφέρθηκε επίσης σε προβλήματα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο της Σκοτίνας, τον συντελεστή δόμησης, τα έργα υποδομής, το κάμπιγκ του ΕΟΤ, τη διαχείριση των υδάτων, την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του θρησκευτικού θησαυρού της Άνω Σκοτίνας.
«Η Σκοτίνα, με τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς εκτίνεται από τις ακτές του Θερμαϊκού ως τον Όλυμπο, συνδυάζει βουνό, κάμπο και θάλασσα είναι ένας πανέμορφος τόπος, ο οποίος πρέπει επιτέλους να αναβαθμισθεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Απαιτούνται δράσεις και πρωτοβουλίες. Έχουμε και τη θέληση και τον τρόπο. Υπόσχομαι να διεκδικήσω την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας όχι μόνο την καταγραφή και την ανάδειξή τους, όπως γίνεται τόσα χρόνια, αλλά με οριστική λύση. Ήρθε η ώρα της αλλαγής πορείας, για πρόοδο και ευημερία…»

Νέα γενιά, νέες ιδέες
Για την Ελλάδα, για την Πιερία
ΓΚΟΥΝΑΣ ΣΑΚΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής.
Λέκτορας Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Οικονομολόγος -Μελετητής ΕΣΠΑ