Ενημερωτική συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε.Σκούφα με τον Πρόεδρο και Αν.Πρόεδρο του «Λίκνου των Μουσών»

Πολιτική Πολιτισμός

Το επιχειρησιακό πλάνο, τους στόχους και τις προτεραιότητες του «Λίκνου των Μουσών» παρουσίασαν αναλυτικά ο πρόεδρος Τάσος Γκρέμος και ο αν.πρόεδρος Αποστόλης Χήρας την Τρίτη 4/4 στην βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Συγκεκριμένα και μετά από μια ιστορική αναδρομή της εκκίνησης αυτής της προσπάθειας και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν για την τελεσφόρησή της, ο κ. Γκρέμος και ο κ. Χήρας εξήγησαν στην κ. Σκούφα ολόκληρο το πλάνο της προσπάθειάς τους που μοναδικό σκοπό και στόχο έχει την ανάδειξη των Πιερίων, την πατρίδα των Μουσών, και τη σύνδεσή τους με τον Όλυμπο.

Όπως μάλιστα τόνισαν, η λέξη «μουσική» που γεννήθηκε από τις Μούσες υπάρχει σε όλα τις γλώσσες παγκοσμίως, αλλά δεν έχουμε κάνει κάτι ώστε να την συνδέσουμε άμεσα με τα Πιέρια, τις Μούσες και φυσικά τον Ορφέα.

Με την προσπάθειά τους αυτή, τόνισαν στην κ.Σκούφα, σκοπό έχουν με ήπιες -και απόλυτα ενταγμένες στην νομοθεσία που προστατεύει τα δάση και το περιβάλλον- κινήσεις, να προχωρήσουν με τη σύμπραξη και τη στενή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη κι ανάπτυξη όχι μόνο των Πιερίων, αλλά και όλης της γύρω περιοχής.

Η κ. Σκούφα στη συνέχεια απηύθυνε συγκεκριμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στην ενημέρωσή της, και δήλωσε ότι με την προϋπόθεση το όλο εγχείρημα να πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, με πραγματική και δίκαιη διάχυση των ωφελειών στην τοπική κοινωνία, σε συνεργασία με τον πολιτικό φορέα στον οποίο η ίδια ανήκει, σε πραγματική διαβούλευση με τους πολίτες, και φυσικά βάσει του θεσμικού της ρόλου, θα στηρίξει ενεργά το εγχείρημα.