Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας συναντήθηκε ο υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Κουτρούπας

Οικονομία Πολιτική

Χθες το πρωί, επισκέφτηκα το Επιμελητήριο Πιερίας και συνάντησα τον Πρόεδρο του, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, προκειμένου να ενημερωθώ πάνω σε καίρια θέματα που αφορούν τον τομέα της επιχειρηματικότητας στην Πιερία.

📌 Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκα διεξοδικά για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Πιερίας. Είναι γεγονός ότι το 95% από τις 12.000 επιχειρήσεις στην Πιερία μας είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί καίρια, αρχικά με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του και έπειτα με τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας και τις πολιτικές της ΝΔ. Η υψηλή φορολογία, σε συνδυασμό με την υποχρέωση προκαταβολής φόρου, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τα κόκκινα δάνεια και η έλλειψη ρευστότητας, λόγω μη πρόσβασης στη χρηματοδότηση, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Τέλος, εξέφρασε τον φόβο του ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πολιτεία.

📌 Ακόμη, αναφερθήκαμε και στη μεγάλη ατμομηχανή του νομού μας, τον Τουρισμό, την ανάγκη στήριξής του και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση για την ενίσχυση των υποδομών, την ολοκλήρωση των έργων στην ΠΑΘΕ και την επίλυση των προβλημάτων, που σχετίζονται με τη μη ορθή λειτουργία του βιολογικού σταθμού της Κατερίνης.

📌 Ευχαριστώ θερμά τον κ. Χατζηχριστοδούλου για την εκτενή ενημέρωση. Στόχος μου είναι η συνεργασία με το Επιμελητήριο, καθώς και με όλους τους φορείς στην Πιερία, προκειμένου να μεταφέρω τα προβλήματα των συμπολιτών μου με τροπο συγκροτημένο και σοβαρό στο κέντρο λήψης αποφάσεων.